♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ataol Behramoğlu'nun Yeni Şiir Kitabı "Özlem ve Yaz" 7 Eylül'de Okurla Buluşuyor

Bir süredir yaz aylarını Foça’da geçiren Ataol Behramoğlu Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri” adlı yeni şiir kitabıyla ülkemizin bu güzel ve özgün yöresini edebiyata taşıyor.

Bu şiir türündeki özel ustalığını “Kızıma”, “Cellat”, “Bir Aydın Tipine”, “Dostları Özlemle Kucaklamayı Unutma”, “Durdum Baktım Arkandan” gibi çoğu ünlü müzik ustalarınca bestelenmiş, dilden dile dolaşan dörtlükleriyle kanıtlamış olan şair Özlem ve Yaz “Foça Dörtlükleri”nin bütün dizelerinde duyumsanan bir yaşama sevinci atmosferinde duygu, gözlem ve renk algımızı genişletip derinleştiriyor.

Ataol Behramoğlu’nun şiirlerine konu edindiği pek çok duygu ve gerçekçi gözlem arasında, bir sevgiliye, yurduna, bir arkadaşa ya da bir duyuşa özlem vardır. Behramoğlu’nun dizelerinde özlem, kimi zaman hiç kavuşulamayacak olanla ortaya çıkar, kimi zaman da kavuşmanın sevinciyle gelen bir duygu olarak aktarılır.

Çok önceden beri bilinen ama ilk aşk gibi heyecan uyandıran bir sevgiliyse Foça, ancak sevgilisine her dem aynı coşkuyla, aynı tutkuyla, aynı umutla bağlanan Behramoğlu’nun dörtlükleriyle hayat bulabilir.  Özlem ve Yaz’da olduğu gibi… 

Çok zaman önce gördümdü Foça’yı
Duygusu ilk aşk gibi bir şeydi
Yıllar sonra yine karşılaştık
Şimdi de son aşk olacak gibi

Ataol Behramoğlu’nun Özlem ve Yaz adıyla ilk kez yayımlanan şiirlerine ressam Sali Turan’ın olağanüstü desenleri güçlü bir görsellikle eşlik ediyor.

Ataol Behramoğlu, Özlem ve yaz, Foça Dörtlükleri Şiir Kitabı Tanıtım Günü
7 Eylül 2016 Çarşamba Günü saat 21.00’da, Foça Beş Kapılar Kalesi’nde düzenlenecek olan ‘Özlem ve Yaz-Foça Dörtlükleri’ kitabının tanıtım gecesini sunumunu Gülsen Tuncer yapacak. 

Burçe Armağan ve Namık Kuyumcu’nun hazırladığı ‘Ataol Behramoğlu 50. Yıl’ belgesel gösteriminin ardından Erhan Doğan ve Düş Gezginleri sahne alacak. Ataol Behramoğlu’nun şarkılarını Haluk Çetin’in yorumlarıyla dinleyecek olan Foçalılar, geceye katılan konuklardan da yine usta şairin dizelerini dinleme fırsatı bulacaklar. 

Usta Şair Ataol Behramoğlu’nun kaleme aldığı ‘Özlem ve Yaz Foça Dörtlükleri’ şiir kitabının tanıtım gecesine ayrıca; Gülsin Onay (Devlet Sanatçısı), Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Dilek Türker, Sali Turan, Bilgin Gökberk ve Cenap Tezel de onur konuğu olarak katılacaklar. 

Özlem ve Yaz  - Foça Dörtlükleri / Ataol Behramoğlu
Tekin Yayınevi
Sayfa Sayısı: 72
13,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template