♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Isi & Ossi : Kalp çarpıyorsa yumruk inmez

Fakir ve isyankar oğlanlar zengin kızların kalbine girmeye devam ettikçe kurgu da ondan beslenmeyi sürdürüyor. Zengin kız ile fakir oğlanın klişesi “Love Story” ile 1970 yılında zirveyi yapmış olsa da aradan geçen elli yıla rağmen albenisini koruyor. Statü farklılıkları ile karakter zıtlıklarından beslenen romantik komedilerin sonu gelmiyor. Bunca klişeye, finalinin tahmin edilebilirliğine rağmen zevkle izlenmeye devam ediyorlar. Sonu baştan belli filmlerin son örneği Netflix’ten geldi. Almanya yapımı romantik komedi “Isi & Ossi” 14 Şubat itibariyle seyirciye sunulmuş durumda.

Bavyeralı Oliver Kienle’nin yazıp yönettiği film bol ödüllü yönetmenin üçüncü uzun metrajı. Görece en hafif filmi aynı zamanda. İki kısa filmin ardından ilk uzun metrajına soyunan ve suç draması “Bis aufs Blut - Brüder auf Bewährung” ile ödül avcısına dönüşerek iyi başlangıç yaptıktan sonra uzun süre sessiz kalmıştı Kienle. 2017’de gerilim “Die Vierhändige” ile döndüğünde de iyi karşılanmıştı. Suç dünyasından uzak kalmayarak bir yıl sonra “Bad Banks” dizisi ile televizyona geçiş yapmıştı. Bu yolun devamı da Netflix olmuş. Standart bir romantik komediyle türünün dışına çıkmış gibi görünse de yine suç dünyasını sos olarak eklemeyi ihmal etmemiş. İyi de bir kadro kurmuş. “Dark” ile yıldız konumuna yükselen Lisa Vicari kuşkusuz filmin ilgi çekmesinin ana sebebi. Yine dizi dünyasından Dennis Mojen de ona eşlik ederken, Ernst Stötzner, Christina Hecke, Langston Uibel, André Eisermann, Lisa Hagmeister ve Walid Al-Atiyat kadroyu tamamlayan isimler.

Anlatıcılar üzerinden iki ana karakterini tanıtarak başlayan film, hız kesmeden Isi’nin onca zenginliğin içinde yaşadığı mutsuzluğu ve isteklerine kavuşamamasını gösteriyor. Almanya’nın en zengin elli ailesinden birinin biricik kızı üniversiteye gitmek yerine New York’ta aşçılık okulunda şekillendirmek istiyor geleceğini. Ailesinin büyük baskısı, habersiz olduğu para yedirmelerle ipleri kendi ellerine almak istiyor. Ossi de tam zıttı. Başarısız hırsız dedesi hapiste, alkolik annesi borç içinde benzinci işletmeye çalışıyor. Tüm bu sorunların arasında her yere yetişmeye çalışan Ossi, profesyonel boks kariyerine ilk adımı atacağı maçın hazırlığında. Sorunları çözecek tek şeyse Isi’de fazlasıyla olan şey: Para. Hız kesmeden ikiliyi karşılaştıran film, Isi’nin ücreti karşılığında sevgili rolü yapma teklifiyle şekilleniyor.

Evet konu klişe, her şey çok tahmin edilebilir ama Kienle’nin çok iyi bir senaryosu var. Capcanlı, enerjik ve komik. Ana karakterlerini kısa sürede sevdirdikten sonra yan karakterle de akılda kalıcı anlara ve bolca kahkahaya yol açıyor. Çatlak dede, tuhaf elemanlarla dolu hamburgerci, yakın arkadaşlar, beceriksiz avukat gibi yan karakterlerle öyküyü genişleterek bu bağdan seyircinin hazır olduğu komik sahneleri çıkarıyor. Ana öyküdeki romantizmden çok komediye ağırlık veriyor diyebiliriz hatta. Vicari ile Mojen’in de kimyaları tutmuş. Kadronun geri kalanı da onlara ayak uydurunca sempatik ve sevimli bir ekip oyunu çıkmış ortaya. Yeni bir şey olmasa da saat gibi işleyen senaryo ile hızlıca akan film fazlasıyla tatmin edici. Atmosferi de iyi kurulmuş. Yer altı kulübüne de gidiyor, zengin malikanesine de. Müziklerinin de canlılığa katkısı büyük. Bir söylemi de var. Zengin insanların mutsuzluğuna dair savunmasını yaparken de mantıklı argümanlar kuruyor. Uçmuyor, yolundan şaşmıyor. Devam filmine pas atması da mantıklı. Devamı gelsin de izleyelim hissini daha ortasında veriyor zira. 

“Isi & Ossi” klişelerin doğru kullanıldığında seyirci dostu da olabileceğini gösteren başarılı örneklerden. Antrenörünün Ossi’ye aklı başka yerdeyken kendini çalışmaya vermediğinde hatırlattığı gibi: Kalbin çarpıyorsa yumruk atamazsın. Kalbi fazlasıyla atan film de tüm klişelerine rağmen yumruk yemiyor ve ayakta kalıyor. Tam da sevgililer günü yayımlanan film sevimli, sempatik, tempolu bir ilişki güzellemesi. Romantik komedi izleyicisi için yüz on üç dakikalık ziyafet. Bolca güldüreceğine şüphe yok.


Share this:

1 yorum :

  1. Öyle, boyle, eğlenceli film özellikle müzikleri(hulls)iyi ve mekanları harika seçilmiş ne diyelim oyuncuları tanımam ama ileriye dönük iyi iler çıkartırlar,aslında dizilik bir senaryo,yön,Oliver kardeşimiz e hatırlatalım saygilar

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template