♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

ALTYAZI’DA NURİ BİLGE CEYLAN’LA ÖZEL BİR SÖYLEŞİ


Altyazı Aylık Sinema Dergisi, Nuri Bilge Ceylan’a 61. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran Üç Maymun’u Ekim sayısının kapağına taşıyor. Dergide yer alan 9 sayfalık Nuri Bilge Ceylan röportajı, başarılı yönetmenle son yıllarda yapılmış en kapsamlı söyleşilerden biri olarak dikkat çekiyor. Söyleşide Nuri Bilge Ceylan, bu ay Altın Portakal için yarıştıktan sonra sinemalarımızda olacak Üç Maymun’un çekim süreciyle ile ilgili detayların yanı sıra filmde konu edilen insanlık durumlarıyla ilgili görüşlerini ve genel olarak sinemaya bakışını da Altyazı okurlarıyla paylaşıyor.
Altyazı’nın ‘Vizyon’ sayfalarının geriye kalan kısmı ise, Nurgül Yeşilçay’ın başrolde olduğu son filmi Vicdan’la Ekim ayında sinemalarımızı ziyaret edecek olan usta yönetmen Erden Kıral’ın geniş bir portresine ayrılmış durumda. Hakkâri’de Bir Mevsim, Ayna ve geçtiğimiz aylarda yenilenmiş kopyasıyla izleme şansı bulduğumuz Bereketli Topraklar Üzerinde gibi filmleriyle Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Kıral’ın tüm filmografisi bu kapsamlı yönetmen yazısında inceleniyor.
Altyazı’nın ‘Vizyon Ötesi’ sayfalarında ise, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Saraybosna Film Festivali ile ilgili bir değerlendirme yazısının yanı sıra Ekim ayında gerçekleştirilecek olan 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Filmekimi ile ilgili kapsamlı ve bilgilendirici içerikler bulabilirsiniz. Orhan Pamuk’un son kitabı Masumiyet Müzesi’nin sinema ile kurduğu ilişkiyi inceleyen bir yazının olduğu sayfalarda aynı zamanda son dönemde karşımıza çıkan, doğaya dönüşü romantize eden Amerikan yapımlarının bir incelemesini ve ölümünün 25. yılında Bunuel’i konu alan bir yazıyı da okumanız mümkün.
‘Vizyon Ötesi’ sayfalarında bir adet de yeni köşe var. ‘İkinci El’ adlı bu yeni köşede, Altyazı yazarları, sinema tarihinden bugünle ilişkili olduğunu düşündükleri filmleri çekip çıkarıyorlar. Köşede ilk olarak, 1978 yapımı Alman Sonbaharı adlı film irdeleniyor.
Derginin ‘Eleştiri’ sayfalarında ise, Yağmurdan Önce adlı filmiyle tanınan Manchevski’nin son filmi Gölgeler, büyük usta Coppola’nın yeni filmi Geç Gelen Gençlik ve Amerikan bağımsız sinemasının yeni dahisi Wes Anderson’ın, ülkemizde vizyona girme şansı bulmasa da DVD olarak yayınlanan son filmi Küs Kardeşler Limited Şirketi üzerine yazıların yanı sıra, Babil M. S. ve Dante 01 gibi son dönem Fransız bilimkurgu filmleriyle ilgili kapsamlı bir incelemeyi bulabilirsiniz.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template