♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tiyatro Ak’la Kara, Sezonu Sevilen Oyunlarıyla Kapatıyor

2011 yılından beri sahnelediği 14 oyunla Kadıköy, Bahariye’deki kendi sahnesinde  seyircisine sağlam bir repertuar sunan Tiyatro Ak’la Kara, sezonu en sevilen oyunlarıyla kapatıyor. Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural’ın kurucusu olduğu Tiyatro Ak’la Kara, 2015-2016 sezonunu, sevilen oyunlarından Kerem Kobanbay’ın yazdığı, Murat Sarı’nın yönettiği “Üç Nokta”, Brian Clarke’ın yazdığı, Savaş Özdural’ın çevirdiği ve Atilla Şendil’in yönettiği “Karar Kimin?” ve Leonard Gershe yazdığı Murat Sarı’nın yönettiği “Kelebekler Özgürdür” oyunu ile sezonu kapatıyor.

ÜÇ NOKTA
Akıllara zarar bir komedi!
Bitirim taksi şoförü Faruk, hayalperest oyun yazarı Tarık ve telaşlı bir yapıya sahip olan Sadık adındaki üçüzler aynı evde yaşamaktadır. Faruk, eve Hale adında bir masöz çağırmıştır. Tarık yayınevinden gelecek olan Jale’yi beklemektedir. Sadık ise bir cinayete tanık olmuştur ve ölen adamın karısı Lale, ifade vermesi için onun peşine düşmüştür. O gün temizlik günüdür ve temizlikçi Fatma, kişileri ve olayları iyice birbirine karıştırır. Ona âşık olan apartman görevlisi Siyami, Fatma’nın kafasını daha da karıştırır. Cinayeti işleyen Tayyar ve onun peşinde olan Komiser Bülent de eve gelince akıllara zarar bir koşturmaca başlar.
Bu zekâ işi komediyi seyrederken, gülmekten yorulacaksınız!
Yazan: Kerem Kobanbay
Yöneten: Murat Sarı
Oyuncular: Kerem Kobanbay, Bedia Ener. Levent Ünsal, Buket Dereoğlu, Vural Buldu, Devrim Atmaca, Nazlı Kar, Ahmet Taşdemir, Can Esendal.
Oyun Tarihleri
17 Nisan Pazar 17:00 
24 Nisan Pazar 17:00

KARAR KİMİN
Finale siz karar vereceksiniz! Belki de kararınızı ilk kez bu kadar sorgulayacaksınız…
Ken Harrison bir trafik kazası sonucu, boynundan aşağısı felç olmuş bir heykeltraştır. Altı ay hastanede geçen bir süreden sonra, iyileşme ümidi kalmayan Ken hastaneden taburcu edilmek ister. Hastanenin başhekimi Dr. Emerson ise hastane dışında Ken’in yaşayamayacağını belirterek bu karara karşı çıkar. Bunun üzerine Ken bir avukat tutarak hastaneye dava açar. Mahkemede yargıç her iki tarafı da dinledikten sonra, kararı toplum jürisi koltuğunda olan seyirciye bırakır. Jürinin vereceği karara göre oyunun sonu ya Ken Harrison’ın kendi isteğiyle hastaneden çıkmasıyla, ya da Dr. Emerson’ın onu zorla hastanede tutarak yaşamaya zorlamasıyla bitecektir.
Kendinizle yüzleşmeye hazır olun.
Yazan: Brian Clarke
Yöneten: Atilla Şendil
Oyuncular: Savaş Özdural, Hakan Altuntaş, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Ilgın Angın, Arzu Akın, Adem Türker, Mehmet Güler, Tanju Yıldırım, Buket İrtem, Gülnur Badakal.
Oyun Tarihleri
16 Nisan Cumartesi 20:30 
22 Nisan Cuma 20:30 
30 Nisan Cumartesi 20:30

KELEBEKLER ÖZGÜRDÜR
Dünyayı hiç görmemiş birinin gözünden görün...
Doğuştan görme engelli olan Don Baker , 35 yaşında ilk kez kendi başına yaşamaya başlamıştır. New York'taki küçük dairesinin karşısına Jill adında bir oyuncu taşınmıştır. Don ve Jill kısa bir süre sonra yakınlaşırlar. Jill dünyada hiç kimsenin görmek istemeyenler kadar kör olmadığını Don'dan öğrenir. Ve şimdiye kadar hiç görmediği bir dünyayı görür. Fakat bir süre sonra Don'ın annesi gelir ve onu kendi evine götürmek konusunda ısrar eder. Don bu ısrara karşı koyunca Bayan Baker, Jill'den kendisine yardımcı olmasını ister. Jill Don 'ın eve dönmesi için elinden geleni yapar. Fakat Bayan Baker oğlunu artık kendi ayaklarının üzerinde durması gerektiğini anlar. Don 35 yıl sonra, karanlık bir dünyada bile olsa yaşamaya başlamıştır.
Yazan: Leonard Gershe
Yönetmen: Murat Sarı 
Oyuncular: Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener, Hakan Çeliker.
Oyun Tarihleri
23 Nisan Cumartesi 20:30

Tiyatro Ak’la Kara;
Adres: Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Bahariye – Kadıköy
Telefon: 0216 541 43 59
http://www.tiyatroaklakara.com/ 
Facebook/Twitter: Tiyatro Ak’la Kara

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template