♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Pera Müzesi'nde İki Yeni Sergi “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” ve “Üryan, Çıplak, Nü”

Pera Müzesi, 10. yıl kutlamalarına iki yeni sergiyle devam ediyor. Video sanatının önemli örneklerini bir araya getiren “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” ile sanatseverleri Türk resminin tarihinde bir yolculuğa çıkaran “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü” sergileri 7 Şubat 2016 tarihine kadar gezilebilir.  

Pera Müzesi’nin 25 Kasım’da başlayacak yeni sergilerinden ilki, 1960’lardan günümüze pop müzik ile video sanatı arasındaki ilişkilerin izini süren “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi” sergisi. Hem biçimsel, hem de kavramsal açıdan pop ve rock ikonografileriyle bağlantılı olan, video sanatı ve deneysel film tarihinin önemli eserlerine yer veren serginin küratörlüğünü, Salamanca Üniversitesi öğretim üyesi Javier Panera yapıyor. Aralarında Nam June Paik, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Vito Acconci ve John Baldessari gibi öncü sanatçıların yapıtlarının da bulunduğu serginin küratörü Javier Panera ile 25 Kasım Çarşamba günü saat 19:00’da bir söyleşi gerçekleştirilecek. Herkese açık ve ücretsiz olan söyleşide ziyaretçiler sergiyi daha yakından inceleme fırsatı bulacak. 

Pera Müzesi’nin üçüncü katında sergilenecek “Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü”’nün küratörlüğünü ise Ahu Antmen yapıyor. Sergi, 20. yüzyılın başında gizli saklı ve tek tük, Cumhuriyet döneminde ise yoğun olarak üretilen nü resimlerin izini sürerek ressamların, çıplaklığın sanatsal temsillerine karşı var olan kültürel direnci aşma çabalarına odaklanıyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecine ve günümüze dek süregelen muhafazakârlık-modernlik ikileminde çıplaklık olgusunun simgesel bir anlam kazandığını gözler önüne seren sergi 7 Şubat 2016 tarihine kadar gezilebilir.

Pera Müzesi’ni Salı’dan Cumartesi’ye 10:00-19:00 saatleri arasında, Pazar  günleri ise 12:00- 18:00 saatleri arasında gezebilirsiniz. Müzede Cuma günleri hem uzun hem de ücretsiz. “Uzun Cuma”larda müzeyi 18:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template