♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

10. Dağ Filmleri Festivali 24 Nisan'da İstanbul'da Başlıyor

Bu yıl 10’uncu yılını kutlayan Dağ Filmleri Festivali, 24-30 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen ve doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarını bir araya getirecek festivalde ödül rekortmeni filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu 50’ye yakın film gösterilecek. Festival biletlerini www.biletino.com web sitesi adresi üzerinden satın alabilirsiniz.

Türkiye'nin, doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, 24 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Beyoğlu'nda, izleyicileriyle buluşacak. 30 Nisan’a kadar sürecek festivale bu yıl Beyoğlu Atlas Sineması ev sahipliği yapacak.

Film sayısında rekor artış
Dünya festivallerinde gösterilen 600’den fazla film arasından belirlenen 2015 seçkisi 50’ye yakın filmden oluşacak. Filmler; “Ülkemizden”, “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Su Dünyası”, “Bisiklet”, “Kayak” olmak üzere, 7 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra, çevre ve doğa belgeselleri ve gezi, keşif ve insan hikayeleri de yer alıyor.

Bu filmleri kaçırmayın
10. Dağ Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek filmler arasında, dünya şampiyonu ve rekortmeni patika koşucusu (Ultra Trail) İspanyol sporcu Kilian Jornet’in Hayatımın Zirveleri (Summits of My Life) isimli filmi dikkat çekiyor. Bebek yaşta yürümeye başladığından itibaren dağlar ve ormanlardan ayrılmayan Kilian Jornet’in 20’li yaşlarında dünyadaki bütün patika koşusu yarışlarında kırdığı rekorları izleyenleri hayrete düşürüyor.

Sıradışı İnsanlar
Uçlarda Yaşamak, üç olağanüstü adamın hikayesini anlatan bir film. Ayrıca film, modern toplumumuzu tanımlayan durumlar ve ifade biçimleri hakkında bizlere sıradışı bakış açıları sunuyor. Seyirci, bu macerada üç sporcuyu, Halvor Angvik, Guillaume Nery ve Gerhard Gulewicz’i kendi alanlarında en iyi olma yolundaki çabalarına şahit oluyor.

Doğal Yaşam Projesi
David Bond bir film yapımcısı ve bir baba. Çocukluğundan beri pek çok şey değişti. Çocukları ekrana kilitlenmiş durumda ve dışarı çıkmak istemiyorlar. iPad’ler, televizyon ve plastik oyuncaklar istiyorlar. Apple, Disney ve Mattel’in reklamcılık bölümleri çocuklarını onun kontrol edebileceğinden daha çok kontrol ediyorlar. Onları dışarı çıkılabilmek için David kendini Doğanın Reklamcılık Yöneticisi ilan etti. Reklamcılık ve açık hava uzmanlarıyla çalışarak İngiliz çocukları dışarı çıkarabilmek için ulus çapında bir reklamcılık projesi başlatıyor. PROJECT WILD THING çocuklarını dünyanın en güzel ürünü olan doğa ile tanıştırmak için verdiği çabanın eğlenceli hikayesini anlatıyor.

Thule Tuvalu
Film, Thule ve Tuvalu halkının geleneksel yaşam stillerini iklim değişikliği yüzünden terk ederken bilinmeyen bir geleceğe gidişlerini izleyiciye sunuyor. Dünyanın bir ucundaki bu yerler iklim değişikliği yüzünden ön plana çıkıyor; buzulların erimesiyle Thule (Grönland) ve denizlerin yükselmesiyle birlikte su altında kalma tehlikesiyle karşılaşacak olan Tuvalu. Küresel ısınmanın etkileri bizim sadece medyada karşımıza çıksa da, bu durum Thule ve Tuvalu sakinlerinin hayatını ciddi biçimde tehdit ediyor.

Bisikletlilerin Hikayeleri
Tutku. Dayanıklılık. Değişim. Korku. Yeniden Doğuş. Rüyalar. Bütün bunlar Avrupa’nın 6 farklı ülkesinden 6 farklı hikayenin temelini oluşturuyor. Belgeselin bütün kahramanlarının farklı olmasına rağmen bisiklet sürmek onları bir hayat biçimi olarak birleştiriyor. Bisiklet, onların hayatlarındaki parlayan ve dokunulmamış noktaları temsil ederek hayalini bile kuramadıkları bir başarıyı onlara gösteriyor.

Evden Uzakta
Brolin için Uganda doğduğu yer ve Wyoming dağları da onun evi. O, tanımadığı bir kültürde yalnızlığa, sosyal olarak kabul edilememe ve şiddet gördüğü aile hayatına karşı savaşan bir tıp öğrencisi. Brolin’in Uganda’dan karlarla dolu Kuzey Amerika dağlarına yolculuğunda ve Uganda’dan çıkacak ilk Kış Olimpiyatları sporcusu olma arzusunun hikayesi.

Buzulların Peşinde
Bir zamanlar iklim değişikliğine ve bilimsel araştırmalara kuşkuyla bakan ünlü çevre fotoğrafçısı James Balog, Extreme Ice Survey (EIS) adlı çalışmasıyla, değişen gezegenimiz hakkında birçok şey keşfetti. Buzulların Peşinde, kahraman bir foto muhabirinin karbondioksit salınımının arttığı dünyamıza umut getirmeyi kendine görev edinmesini anlatıyor.

Dünyanın Sonuna Yolculuk
21. Yüzyıla uygun gerçek bir macera filmi! Nuh ve Colombus değerindeki sanatçılar, bilim adamları ve azimle dolu 3 direkli bir uskuna teknesinde dünyanın sonuna yelken açıyoruz: Kuzeydoğu Grönland’ın hızla eriyen dağ kitlelerine.

Festivalin ‘Hobi Akşamları’…
Festivalin izleyicilerine 10. Yıl sürprizi ise “Hobi Akşamları” olacak. Her akşam bir hobiye ait film öncesinde, sohbet etkinlikleri düzenlenecek ve film bitiminde ise parti düzenlenecek. Bu etkinliklerde aynı spora ya da hobiye ilgi duyan seyirciler araya gelerek eğlenecek ve festival sponsorlarının hediyelerine sahip olma imkanı bulacak.

Hobi Akşamları Programı:
25 Nisan Cumartesi : Ultra Maratoncular, Koşucular
26 Nisan Pazar : Gezginler, seyyahlar
27 Nisan Pazartesi : Denizciler, su sporları tutkunları
28 Nisan Salı : Bisikletçiler
29 Nisan Çarşamba : Dağcılar, Tırmanışçılar
30 Nisan Perşembe : Kayak ve snowboard sporcuları

Festival kapsamında; kitap sergileri, söyleşiler ve ödüllü yarışmalar da düzenleniyor. Geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Dağ Filmleri Festivali kapsamındaki bu etkinliklerle; dağ ve doğa bilincine dikkat çekiyor, ulusal dağ ve doğa belgeselciliğine katkı sağlayarak doğa kültürü alanındaki önemli bir boşluğu dolduruyor.

Festivalin programıyla ilgili bilgi almak ve etkinlikleri takip etmek için, aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz.

Web : www.dagfilmfest.org
E-posta : bilgi@dagfilmfest.org
Facebook : http://www.facebook.com/DagFilmleriFestivali
Twitter : http://twitter.com/DagFilmFest


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template