♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi‘nde Sezonun İkinci Yarısı Zengin Bir Programla Açılıyor

Anadolu Yakası’nın en büyük sanat merkezi olan Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), Mart ayında çeşitli gösterilerle perdelerini açıyor. SGM’nin Mart ayındaki programında rock’tan klasik müziğe çeşitil konserler ile  komediden, kara mizaha geniş bir yelpazede tiyatro oyunları var.

SGM Mart ayında; ünlü ve sevilen rock grubu Mor ve Ötesi, Piano Trio Forte ve Koray Candemir konserleri ile İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenen “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?”, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Şenlikli Limonata”,  Tiyatro Mie’nin “Parmak Çocuk” ile İstanbul Halk Tiyatrosu tarafından sahnelenen  “İhtiyar Balıkçı ve Deniz” oyunlarına ev sahipliği yapacak.


MOR VE ÖTESİ Konseri
4 Mart Salı, 20:00
Söz ve şarkı yazımları, sıradışı konser performanslarıyla dikkati çeken, Türk rock müziğinin en önemli gruplarından MOR VE ÖTESİ, ısrarla savunduğu eşitlik, özgürlük, adalet kavramlarını sosyo-politik arenaya taşıyarak, 2000 yılı sonrasındaki barış ve demokrasi merkezli, savaş karşıtı hareketin ve birçok çevre odaklı kampanyanın öncülüğünü yapmış başarılı bir grup.  2008 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil ettiği şarkısı "Deli", bir MOR VE ÖTESİ klasiği olarak grubun birçok Avrupa ülkesinde de tanınmasını sağladı. Bugüne kadar 6 stüdyo albümü, 1 karışık albüm, 2 CD EP, 21 single/video klip yayınlayan, gerçekleştirdiği Türkiye ve Avrupa turneleriyle müziğini milyonlarca kişiye duyuran MOR VE ÖTESİ bir kez daha Sabancı Üniversitesi sahnesinde sevenleri ile buluşuyor.


“LÜTFEN KIZIMLA EVLENİR MİSİNİZ” İstanbul Devlet Tiyatrosu
6 Mart Perşembe, 20:00
Muzaffer İzgü tarafından kaleme alınan ve Mutlu Güney’in sahneye koyduğu “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” adlı oyun, bir annenin evlenmeye karşı direnen kızıyla giriştiği komik mücadeleyi anlatıyor. Eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadın. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne seriyor.
İki perdelik oyunda Hanife Şahin, Hülya Çelik Kalebayır, Ali Ersin Yenar, Ahmet Dizdaroğlu ve Mustafa Lebip Gökhan rol alıyor.


“ŞENLİKLİ LİMONATA” – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
11 Mart Salı, 20:00
Gece yarısı, sarı plastik saçları ve tuhaf yürüyüşüyle odadan içeri kamçısı ve termosuyla kendini top gibi atan bir kadınla karşılaşsanız ne yapardınız? Fidel Castro aşığı Fitnat yengesinden sıkı komünist, yetmezmiş gibi edasıyla Heidi Klum’a benzediğini söylüyorsa; emin olun gecenin sabahında o kadın sizi kopardığı sığ suların kenarında bile bırakmayacaktır. Birbirinden siyahla beyaz kadar farklı olan bu iki insan; zenginin, fakirin, çirkinin, güzelin, bütün karşıtlıkların tek bir potada eridiği hayatlarımıza etkili bir ayna tutuyor. “Şenlikli Limonata”nın tadı çoğu zaman buruk da olsa, bu iki kahraman seyirciye kara mizah kadehlerinden çokça tattırıyor. Bir kadın ve erkeğin arasında yaşananların kara mizahla anlatıldığı bu keyifli oyunun yazarı ve yönetmeni Murat İpek, müziği Çiğdem Erken, dekor tasarımı Barış Dinçel, kostüm tasarımı ise Emra Albayrak Şahin’e ait. Oyunda Günay Karacaoğlu, Fırat Doğruloğlu rol alıyor.


“PIANO TRIO FORTE” – Konseri
13 Mart Perşembe, 20:00
Usta müzisyenlerden klasik müzik severlere özel keyifli bir konser programı.
Piano Trio Forte; solo kariyerlerinin yanı sıra oda müziğine olan tutkularının peşini hiç bırakmamaları sayesinde hem dostluk hem müzik sevgisiyle bir araya gelen üç sanatçıdan oluşuyor. Topluluğun üyeleri, yalnızca ustalıklarıyla değil eserleri hissedişlerindeki ve ifadelerindeki uyum ile de ön plana çıkıyor. Piano Trio Forte’nin kurucusu, yurtiçi ve dışında çeşitli konserler veren piyanist Ece Demirci, aynı zamanda MSGSÜ Devlet Konservatuarı’nda ders veriyor. Rahşan Apay ise 1998’den beri yürüttüğü Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası Viyolonsel Grup Şefliği’nin yanı sıra, yurt içi ve yurtdışında birçok resital ve orkestralarla konser vererek solo çellistlik kariyerini sürdürüyor. Keman sanatçısı Sevil Ulucan Weinstein da gerçekleştirdiği albüm çalışmalarıyla parlayan bir yıldız.
Piano Trio Forte SGM için hazırladığı özel programda, Haydn, Rahmaninof ve Şostakoviç’in eserlerini seslendirecek.  


“PARMAK ÇOCUK” –  Tiyatro Mie
16 Mart Cumartesi, 11:00
Parmak Kız, büyülü bir çiçeğin içinden dünyaya gelir ve annesinin anlattığı “Parmak Çocuk” masallarıyla büyür. Artık cesur Parmak Kız’ın tek hayali, kendisi gibi parmak kadar olan Parmak Çocuğu bulmaktır! Bir gün, yine ona kavuşma ve onunla eğlenip oyunlar oynama hayaliyle daldığı uykusunda yaşlı bir kurbağa tarafından kaçırılıp bataklığa götürülür. Onunla oyunlar oynamak isteyen kurbağaların elinden, leyleğin yardımıyla kurtulur. Ancak, bu kez de leylek yakalanır… Parmak Kız, Leyleği bulmak için geri döner ve macera Parmak Çocuğu bulma yolunda soluksuz devam eder. Bakalım Parmak Kız, Parmak Çocuğa kavuşabilecek mi? 
Tiyatro Mie’nin 22 yıllık tecrübesi ve Salim Dörtcan yönetimi ile Parmak Çocuk SGM sahnesinde.


“KORAY CANDEMİR” Konseri
18 Mart Salı, 20:00
Koray Candemir, “Yarım Kalan” isimli solo albümü ve sevilen parçaları ile SGM'de sahne alıyor.
Kargo grubunun eski solisti Koray Candemir, son birkaç yıldır yaşadığı yurt dışı serüveninden sonra yuvasına dönüp solo çalışmalarına başladı. Önce sahne performanslarıyla dinleyicisiyle buluşmayı isteyen müzisyen, ikinci solo albümü "Yarım Kalan"ın yanı sıra yeni ekibi ve repertuvarı ile Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahne alacak.


“İHTİYAR BALIKÇI VE DENİZ” – İstanbul Halk Tiyatrosu
25 Mart Salı, 20:00
Yeni dünya düzenine ayak uyduramamış deniz adamının komedi yoluyla anlatılan mücadelesi...
Yıldıray Şahinler’in yazdığı oyunda usta oyuncu Erkan Can, İhtiyar Balıkçı’yı canlandırıyor. Oyun hem deniz insanını, hem insanın yaşam karşısındaki mücadelesini, hem de yaşam boyu mücadele eden insanın yeni dünya düzeni tarafından kullanılıp kenara atılışını komedi yoluyla anlatıyor.
Oyun içinde oyun tekniğiyle kurgulanmış olan oyun, kulübesinde adeta ölüme yatmış ihtiyar balıkçıyı hayata döndürmek için genç tayfanın onu geçmişine, anılarına, denize döndürme çabasıyla oynanan hikayelerden oluşuyor. Geçmiş katman katman açıldıkça bir yandan İhtiyar Balıkçı’nın öyküsünü, bir yandan da o öykünün ardındaki gerçekleri öğreniyoruz. Sahne tasarımını Barış Dinçel’in yaptığı oyunda Erkan Can’a Yıldıray Şahinler, Orhan Eşkin, Salih Kırlı ve Buse Sinem İren eşlik ediyor.


Etkinlik biletleri tüm biletix satış kanallarından veya etkinlik öncesi SGM Bilet Satış Noktasından temin edilebilir.  
Bilet fiyatları : Tam 22, indirimli 17, çocuk oyunu 5 TL. 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template