♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Isabel Allende'den Yeni Roman: Maya'nın Günlüğü

“Benim adım Maya Vidal, on dokuz yaşımdayım, cinsiyetim kız, bekârım, sevgilim yok, ama fırsat çıkmadığından, yoksa kılı kırk yardığımdan değil, California’da Berkeley’de doğdum, Amerikan pasaportum var, şu anda geçici olarak dünyanın güneyindeki bir adada sığınmacıyım. Bana Maya adını koymuşlar çünkü Hindistan Neneme pek çekici gelir, annemle babamın da, önlerinde düşünecek dokuz ayları olmasına karşın, akıllarına başka bir isim gelmemiş. Hindu dilinde maya “büyü, hayal, düş” anlamlarına geliyormuş. Benim kişiliğimle hiç ilgisi olmayan şeyler. Atilla olsaydı daha uygun olurdu, çünkü ayağımı bastığım yerde ot bitmez.”

Isabel Allende bu kez California’dan Las Vegas’a, oradansa Şili’deki büyülü Chiloé Adası’na kadar uzanan bir macerayla karşımızda!

Büyükbabasının ölümünün ardından yaşamı tepetaklak olan Maya, uyuşturucu mafyasından FBI’a kadar herkesi peşine düşürür ve sonunda büyükannesi tarafından kurtarılıp Chiloé Adası’na gönderilir. Ada’da tuttuğu günlüğüyle öyküsünün hem geçmiş hem de süregelen kısmını paylaşır.

Geçmişle şimdinin, yaşamla ölümün, ümitle ümitsizliğin kucaklaştığı Maya’nın Günlüğü Allende’nin büyülü anlatımıyla hayat buluyor. Modern bir genç kızın sıradışı şartlar altında olgunlaşması Maya’nın tutku ve ıstırap dolu anılarında saklı…

ISABEL ALLENDE, 1942 yılında Peru’nun başkenti Lima’da doğdu. Ancak birkaç yıl sonra ailesi Şili’ye göç etti. Isabel Allende, amcası, Salvador Allende’nin 1973’te öldürülmesinden sonra ailesiyle birlikte Venezuela’ya sığınmak zorunda kaldı. 17 yaşında gazeteciliğe başlayan Allende, bir süre sonra San Francisco’ya yerleşti. 1982’de yayımlanan ilk romanı Ruhlar Evi’ni, 1984’te Aşktan ve Gölgeden, 1985’te Eva Luna adlı romanları, 1989’da Eva Luna Anlatıyor adlı öykü kitabı izledi. Sonsuz Düzen adlı romanı 1991’de, Paula 1994’te, Kaderin Kızı 1999’da, Sararmış Bir Fotoğraf 2000’de, Yüreğimdeki Ülkem 2003’te yayımlandı. Allende 2002-2004 yılları arasında Canavarlar Kenti, Altın Ejder Krallığı ve Pigmeler Ormanı adlı romanlardan oluşan gençlik üçlemesini kaleme aldı. Türkiye’de tüm yapıtları Can Yayınları arasında yer alan Allende, gerçekçi bir anlatım ve siyasal bir yaklaşım ile büyülü gerçekçiliğin
gerçeküstücü geleneğini ustaca kaynaştırdı.

MAYA’NIN GÜNLÜĞÜ
Yazar: Isabel Allende 
Çeviren: İnci Kut
Tür: Roman 
Sayfa sayısı: 459 Sayfa
Fiyatı: 25 TL
Yayın tarihi: 09 Nisan 2013


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template