♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Night Court: Doğru Yola Teşvik


Ulusal kanallarda yaşanan iyi sitcom krizi sektörün klasikleşmiş dizileri yeniden diriltme çabasıyla hareketlenmeye devam ediyor. NBC’nin sezon ortası yenisi “Night Court” eski fanları yenilenmiş versiyona çağırarak reyting bekleyenlerden. 1984-1992 arasında dokuz sezon süren dizi aynı adla ve oyuncu bonusuyla 17 Ocak’ta başladı.

Reinhold Weege’nin yaratıcısı olduğu “Night Court”, 4 Ocak 1984 ila 31 Mayıs 1992 arasında yayımlanmış ve seyirciden gördüğü ilgi sayesinde 193 bölümü devirmiş. Yedisi Emmy olmak üzere on iki ödülle taçlanarak klasikler arasında yerini almış. 2012’de kaybettiğimiz Weege klasiğini ekranlara döndüren isim Dan Rubin olmuş. İlk önemli işinde. İrili ufaklı komedi dizilerinin senaryo grubunda pişen Rubin’in en uzun soluklu projesiyse “Unbreakable Kimmy Schmidt” olmuş. Zaten çoktan oturmuş projeyi yeniden diriltmek gibi risksiz projeye girişmesi elbette sürpriz değil. Gelelim oyuncu kadrosuna… “The Big Bang Theory”nin Bernadettesi olarak tanıyıp sevdiğimiz Melissa Rauch yeni yargıç rolüyle kalmayıp aynı zamanda dizinin yönetici yapımcılığını da eşiyle birlikte üstlenmiş. Dizinin en önemli kozuysa orijinal versiyonda canlandırdığı Dan Fielding karakteriyle ödüller kazanarak sivrilen John Larroquette’nin aynı rolle kadroda olması. Beş kişilik kadronun diğer isimleri de “Run Fatboy Run” ile bilinen ve son olarak “Kimi”de izlediğimiz India de Beaufort, “Zoey's Extraordinary Playlist”in Tobin’i Kapil Talwalkar ve ilk önemli rolüne soyunan Lacretta.

Orijinaline sadık kalmaya çalışan dizi, nöbetçi mahkemede yaşananlardan eğlence çıkarma uğraşında. Sadakat adına yargıcımız orijinal dizideki Harry Stone’un kızı Abby Stone’un göreve başlamasıyla açılıyor. Çocukluğunu geçirdiği yere, babasının koltuğuna dönen Abby, mahkeme salonundaki eksikliği görerek avukat Dan’i ziyaret edip çağırarak başlıyor işe. Her biri birbirinden çılgın ekibi de böylece tanımaya başlıyoruz. Şişman siyahı Grugs’un eğlence fitilini ateşleyen kişi olduğunu, saftirikliğin Olivia’ya düştüğünü, Neil’in de panikleriyle ona eşlik ettiğini daha ilk bölümden anlıyoruz. Abby’nin biraz farklı yargıç olma çabasını konu alıyor “Night Court”. Suçluları doğru yola teşvik edebilecekleri son durak olduklarını düşünerek çalışıyor. Kararlarını da ona göre alma peşinde. Karşısına gelen herkesi doğru yola teşvik etmek istiyor.

Dokuz bölümlük garantiyle başlayan dizinin şimdilik önü açık. NBC’nin yüzünü çoktan güldürdü bile. İlk bölüm hem bu sezonun en iyi dizi açılışı olmuş hem de NBC’nin son beş yıldaki en iyi komedi dizisi açılışı olmuş. Sezon onayı alacağını kestirmenin zor olmadığı dizi 24 Ocak itibariyle üç bölümü devirmiş durumda. Üç bölüm üzerinden değerlendirmeler olumlu. Konusu zaten net karakterlerini de hızlı şekilde tanıtarak sevdiren dizi biraz eski kalıyor, yeterince eğlendirmekten uzak duruyor ve vasatlarda seyrediyor ama vakti de hızlı geçiriyor. İlgiyi dağıtmadan akıp giden komedilerin artık kalmadığını düşünürsek şimdilik gidişatı iyi… Bölümler ilerledikçe eğlendireceğini özellikle ikinci bölümle göstermişken hız kesmeden ilerler. İzleyecek yeni sitcom arayanlara duyurulur.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template