♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

So Help Me Todd: Oğlunu İşe Getirince


CBS’in 2022-2023 sezon hazırlıklarında bir ana oğul dramasına onay verdiğini duymuştuk. Pilot sezonundaki ilk onay alan dizi ekran macerasına başlamadan ilgi çekenlerden biriydi. Mayıs 2022’de duyurulan dizinin kadrosu da cezbetmişti ilk anda. Oscar ödüllü oyuncu Marcia Gay Harden’ın başrole oturacak olması bunda en önemli etkendi. Üç kez Emmy adayı olmuş oyuncunun yanına eklenen isimlerle ulusal kanal dizilerinin yarışında aradığı kan olma ihtimali yüksekti. 29 Eylül’de ekran macerasına başlayan diziyi daha yakından tanımanın vaktidir.

Dizinin yaratıcısı ilk önemli çıkışını arayan isim Scott Prendergast. Kısa filmlerle başlayan kariyerinde ilk kırılmayı 2007’de yaşayan Prendergast, yazıp yönettiği ilk uzun metrajı “Kabluey” ile spot ışıklarını üzerinde hissetmişti. Komedi filmlerinde oyunculukla geçen beş yılın ardından “Wilfred”in senaryo grubunda ilk dizi deneyimini yaşayıp oyuncu olarak “Silicon Valley”de en azından bildik sima haline geldi. “Bull” ile tanıdığımız yönetici yapımcı Phil McGraw’ın desteğiyle ortaya çıkan “So Help Me Todd” bu yüzden onun için önemli eşik. Gelelim oyuncu kadrosuna… Marcia Gay Harden’a son olarak “Zoey's Extraordinary Playlist”in Max’i olarak izlediğimiz Skylar Astin eşlik ediyor. Madeline Wise, Tristen J. Winger, Inga Schlingmann, Rosa Arredondo ve Clayton James de çekirdek kadronun tamamlayıcıları. 

Bir ana oğul çekişmesini ekranlara getiren dizinin ilk bölümü hayli başarılı. Bütün dinamikleri anlamamızı sağlayan başarılı bir senaryo ve durmak bilmeyen temposuyla kendini sevdirme potansiyeli de mevcut. Üç çocuklu bir anne ile tanışıyoruz. Potansiyelini sonradan açığa çıkarmış ve azimle avukat olmuş Margaret düzenini kurmuş görünse de her şeyin değiştiğine tanık oluyor. İkinci eşi ortadan kaybolmuş. Bulmak içinse oğlundan yardım alıyor. Ailenin kara koyunu olarak sivrilmiş ve hayatı tepetaklak olmuş Todd ile tanışıyoruz. Yeteneği oranında sarsak olan Todd, özel dedektiflik yaparken şirketinin batmasıyla ortada kalmış. Hapse girmekten son anda annesi sayesinde kurtulmuş ve belgesinin iptal olmasının ardından tebliği görevlisi olarak çalışıyor. Annesinin yardım çağrısı yaşadığı düşüşten kurtulma fırsatı oluyor bir anlamda. Başarıyla tamamladığı görevin ardından Avukatlık şirketinin özel araştırmacısı olarak işe başlaması da dizimizin konusunu oluşturuyor. Ailenin diğer üyeleriyse evli doktor kızımız Allison ve Valinin özel koruması Chuck. Avukatlık şirketinde de Todd’u zorlayan iki kişi mevcut. Araştırma departmanının başı Lyle ve Todd’un eski sevgilisi Susan. 

Hukuk draması ile polisiyeyi harmanlayan dizi her bölüm bir olayı işlerken ailenin maceralarını da eriterek ilerliyor. Allison’un mutsuzluğu, Chuck’ın Vali olma arzusu, Todd’un şirket geçmişi, Margaret’in özel hayatı dizinin her bölüm azar azar işlediği konular. Süresini hızla eriten ve çok canlı, heyecanlı enerjik bölümlerin yarattığı sinerji izleyiciye de kısa sürede yansımış. CBS’in Perşembe gecesi birincisi haline gelmiş ve bölüm başına 6,3 milyon izleyiciye ulaşmış. Platformlar arası izlenme rakamıysa 7,4 milyonu bulmuş. Kanalın bu sezon yayınladığı 13 diziden 11. Sırada yer bulmuş kendine. Dördüncü bölümün ardından tam sezon onayı alan “So Help Me Todd”, on ikinci bölümün ardından ikinci sezon onayını da aldı. Son olarak 9 Şubat’ta on üçüncü bölümü ekranlara gelen dizinin ilk sezonunun kaç bölüm olacağı kesinleşmedi. Özellikle anne oğul çatışmasından güç alan, Harden ve Astin’in tutan kimyaları sayesinde kendini sevdiren “So Help Me Todd” eğlenceli yeni dizi arayanlar için iyi seçeneklerden biri. Kendini tüketip tüketmeyeceğini göreceğiz ama şimdilik tam gaz keyifli ilerliyor.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template