♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ezgi Polat’tan yıkılan dünyalar ve tehlikeli yollar : Hiçbir Yerin Ortasında

İlk kitabı “Susulacak çok şey var aramızda” ile tanışıp sevdiğimiz öykücülerden Ezgi Polat’ın ikinci öykü toplamına kavuşuyoruz. “Hiçbir Yerin Ortasında” Can Yayınları etiketiyle raflarda yerini alıyor. Merakla bekler ve önerir, pası da bültene atarız…

Ezgi Polat yeni öykü kitabında evini terk edenleri, kendini arayanları hatta tehlikeli deneyimlere açılanları konu ediyor. Hiçbir Yerin Ortasında’daki öyküler insanın karanlık yönlerini de irdeliyor; kıskançlığı, yıkıcı duyguları, yalnızlık korkusunu ve en derindeki öksüzlük hissini anlatıyor.

Oraya nasıl gittiğimi ya da oradan nasıl döndüğümü bilmiyordum. Tek bildiğim, bir anda kendimi orada buluvermemdi. İnsanların yıkılan dünyalarından kaçıp sığındığı, her şeyden soyutlanmış bir zamanda, en ufak bir medeniyet izinin olmadığı o ormanın içinde.

Ezgi Polat kitaba ismini veren öyküde günümüzün önde gelen bir fotoğraf sanatçısının içsavaşın ortasında kalmasıyla yaşadığı derin buhranı ve sonrasında yaşam sevgisini yeniden kazanma sürecini anlatıyor. Bazı öykülerinde de evini terk edenleri, kendini arayanları, bilinmeyene açılanları konu ediyor.

#bunalım #hayatadönme #arayış #yıkım #kıskançlık #ayrılık #aile #aileiçişiddet

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Barış İnce: Sarsıntı; Sine Ergün: Bazen Hayat; M. Sadık Aslankara: Ondancı; Yiğit Bener: Heyulanın Dönüşü

EZGİ POLAT, 1987’de doğdu. Endüstri mühendisliği bölümünden mezun oldu. Öyküleri Notos, Varlık, Kitap-lık, Sözcükler, altZine, Duvar gibi çeşitli dergi, gazete ve fanzinlerde yayımlandı. 10. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nde gelecek vaat eden genç yazarlar arasında yer aldı. “Başka Bir Boyutta” isimli öyküsü İngilizceye çevrilerek festival kapsamında hazırlanan antolojide yayımlandı. Goethe Enstitüsü’nün farklı temalarla hazırladığı Türkçe ve Almanca edebiyat arasında her iki dilden de henüz tercüme edilmemiş yazarlar ve metinleri aracılığıyla yeni bir köprü kurmayı amaçlayan LiteraTür projesinde yer aldı. İlk öykü kitabı Susulacak Ne Çok Şey Var Aramızda 2017’de yayımlandı. Hiçbir Yerin Ortasında ikinci öykü kitabı.

Hiçbir Yerin Ortasında / Ezgi Polat
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Öykü
Sayfa sayısı: 96
Fiyat: 14,00 TL  


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template