♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Ekim Yenileri

Alakarga Yayınları, Ekim ayında da nitelikli edebiyata devam ediyor. “Salyangozlar Sandalyeler Bulutlar” ile tanıyıp sevdiğimiz özgün kalemlerden Deniz Karanfil’in ikinci öykü kitabı “Çağanozlar İndiğinde” ve olağanüstü yeteneği, sürdüğü kısa ama korkunç yaşamın ürünlerini bir edebiyat ve insanlık anıtına dönüştürmüş Tadeusz Borowski’nin çağdaş klasiği “Bizim Burada Auschwitz’te ve Diğer Öyküler” 16 Ekim’den itibaren raflarda yerini alıyor.


Çağanozlar İndiğinde / Deniz Karanfil
Masadaki yazı makinasının etrafında duran renkli kâğıtlara ilişiyor gözüm. Ses çıkarmadan masaya uzanıyorum, kâğıtların üzerinde kısa kısa anlamsız cümleler: “Armut, kapanıyor, korkak.”, “Sessiz, yıka, çarkıfelek.”,
“Ol, gece, git.”

Çağanozlar İndiğinde, Deniz Karanfil’in Salyangozlar Sandalyeler Bulutlar’dan sonraki ikinci öykü kitabı. Karanfil’in öyküleri kendine özgü bir çizgide ilerliyor. Zamanı, olağanla olağandışını, iç dünyayla kargaşayı karşılaştırıyor. Bu kitabın, öykücülüğümüze son derece özgün bir katkıda bulunacağını düşünüyoruz.
Alakarga, Ekim 2019
Sayfa: 96
Fiyat: 15 TL


Bizim Burada Auschwitz’te ve Diğer Öyküler / Tadeusz Borowski
“Bak, nasıl da özgün bir dünyada yaşıyoruz: Avrupa’da insan öldürmemiş ne kadar az insan var! Ve diğer insanların öldürmeyi arzu etmediği ne kadar az insan! Biz ise bir diğer insana duyulan sevginin, insanlardan arınmış bir huzurun ve içgüdülerden arınmış bir dinginliğin var olduğu bir dünyanın özlemini çekiyoruz. Sevginin ve gençliğin yasası böyle anlaşılan.”

Tadeusz Borowski’nin olağanüstü yeteneği, sürdüğü kısa ama korkunç yaşamın ürünlerini bir edebiyat ve insanlık anıtına dönüştürmüştür. Nazizmin insanlara ne yaptığını, toplama kamplarında nasıl bir yaşamın sürdüğünü ondan daha güçlü anlatan biri çıkmamıştır. Bu çağdaş klasiği, Seda Köycü’nün Lehçe aslından yaptığı titiz çevirisiyle sunuyoruz.
Çeviri: Seda Köycü
Alakarga, Ekim 2019 
Sayfa: 240
Fiyat: 30 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template