♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

2019 Dayton Edebiyat Barış Ödülü'nün Kazananı Golnaz Hashemzadeh Bonde, “Bizden Geriye Kalanlar”la Epsilon'da!

İranlı yazar Golnaz Hashemzadeh Bonde’nin övgülerle karşılanan romanı “Bizden Geriye Kalanlar” Epsilon etiketiyle raflarda yerini alıyor.

Hakları 26 ülkeye satılan Bizden Geriye Kalanlar, ardımızda ne bıraktığımızı, sevdiklerimize olan borcumuzu ve köklerimiz olmadan gerçek anlamda özgür olup olamayacağımızı sorgulayan vurucu bir roman. Sürgünün, bir yere kök salamıyor olmanın, aidiyetin ve annelerle kızlarının arasındaki duygusal mayın tarlasının; sevgi, pişmanlık, keder ve yaşama sevincinin sıradışı hikâyesi.

Nahid’in altı aylık ömrü kalmıştı. En azından doktorlar öyle diyordu. Elli yaşındaydı ve hayatında kayıplar yaşamaya alışkındı; ancak ölümle gerçekten burun buruna geldiğinde, hem yeni gelen bir hiddet baş göstermiş hem de uzun süredir farkında olmadan içinde sakladığı öfke gün yüzüne çıkmıştı. Hayatı “ne pahasına olursa olsun hayatta kal” düşüncesine sıkı sıkıya tutunarak geçmişti. Nasıl doğru yaşayacağını bilmiyordu; ne İsveç’te bir mülteci olarak ne de geçmişinde memleketi İran’da yaşarken bunu öğrenmeye fırsatı olmuştu.

“Bu acımasız romanı tek oturuşta bitirdim. Anlatıcının öfkesi beni kendine bağladı. Nahid kendi acısıyla, kara mizah ve dürüstlüğüyle yüzleşiyor, aynı zamanda sessiz kalmasını isteyen patriyarkayı da hedef alıyor.”
–Leni Zumas, Red Clocks’ın yazarı

“Etkileyici ve duygusal bir hayata tutunma hikâyesi.”
–The Literary Review

Golnaz Hashemzadeh Bonde, 1983 yılında İran’da doğmuş ve çocukken ailesiyle beraber İsveç’e kaçmıştır. Stockholm School of Economics’ten mezun olduktan sonra En Büyük 50 Goldman Sachs Küresel Liderleri’nden biri seçilmiştir. Toplum içinde ayrımcılığa karşı savaşan Inkludera Invest adlı kâr amacı gütmeyen kuruluşun kurucusu ve başkanıdır. Hashemzadeh Bonde eşi ve kızıyla beraber Stockholm’de yaşamaktadır.

Bizden Geriye Kalanlar / Golnaz Hashemzadeh Bonde
Çeviri: Mehmet Gürsel
Dizi / Tür: Dünya Edebiyatı / Roman 
Yayım Tarihi: Ekim, 2019
Sayfa Sayısı: 181
Fiyat: 18,50 TL

Share this:

1 yorum :

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template