♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bob Dylan'a Nobel getiren şarkı sözleri nihayet Türkçede!


Müzik kitaplığımızın demirbaşı Kara Plak şahane bir kitaba imza attı. Şarkı sözleriyle Nobel Edebiyat ödülü alan büyük ozan Bob Dylan’ın şarkı sözleri kalabalık bir kadronun emekleri ve özel çizimleriyle nihayet Türkçede. Dylan plaklarını pikapta döndürürken yanımızdan eksik etmeyeceğimiz kitap için emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyor ve benzer hamlelerin diğer ozanlar için gelmesini de merak ve heyecanla bekliyoruz. Pası bültene atmanın vaktidir.

Kara Plak olarak iftiharla sunduğumuz yeni kitabımız, Bob Dylan – Sözler (1961-2012) raflarda yerini aldı.

Yaşayan en önemli Amerikalı şarkı yazarlarından ve şairlerinden biri olan Bob Dylan 2016’da Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldığında büyük bir tartışma yaratmıştı. Ödülü almasının sebebi olarak “Büyük Amerikan şarkı geleneğine yeni, şiirsel bir ifade tarzıyla katkıda bulunması” gösterilmişti. Dylan'ın şarkı sözleri artık Türkçeleriyle de okurun ve dinleyicilerin karşısında. Kendi adını taşıyan ilk albümünden başlayarak (albümlere girmemiş şarkıları da ekleyerek) 31 albümdeki şarkılar Sözler’de bir araya geliyor. Sevin Okyay'dan Armağan Ekici'ye, Selahattin Özpalabıyıklar'dan Mahir Ünsal Eriş'e, Süreyyya Evren'e, Kutlukhan Kutlu'ya on üç çevirmenin yer aldığı bu kitapta ayrıca Nazım Dikbaş'ın her albüm için özel olarak yaptığı “kapak” çizimleri bulunuyor.

Bob Dylan – Sözler (1961-2012)
Çevirmenler: Armağan Ekici, Burcu Uğuz, Deniz Koç, Emrah Özesen, Esin İleri, Kutlukhan Kutlu, Lora Sarı, Mahir Ünsal Eriş, Seçkin Erdi, Selahattin Özpalabıyıklar, Sevin Okyay, Süreyyya Evren, Yaz Özpalabıyıklar
Çizimler: Nazım Dikbaş
Sayfa sayısı: 705
Fiyatı: ₺65

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template