♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Patrick : Sevimli Vasiyet


Hayatlarımızı paylaştığımız hayvanlar içerisinde köpeklerin ayrı bir yeri vardır her daim. Üzerine romanlar yazılan, en çok film çekilen can dostlarımızdır onlar. Hayatı paylaşır, bağ kurar ve kuşaktan kuşağa aktarırız. Sevmeyenin bile iki göz göze geldikten sonra bağlandıkları dostlarımız beyazperdeye sürekli uğrar. Sinemanın hiç vazgeçmediği köpeklere dair şimdilik son örnek İngiltere’den gelmiş. 2018 yapımı “Patrick” sevimli bir pug ile tanışma çağrısı…

Patrick, kadın ağırlıklı künyesiyle dikkat çekiyor. Vanessa Davies, Paul de Vos ve Mandie Fletcher senaryoyu kotaran isimler. Üçlünün ilk senaryoları... BBC Dizileriyle tanınan Fletcher aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturuyor. 1983 yılında rom-kom “Butterflies” ile yönetmenliğe başlayan Davies’in filmografisinde yer alan 30 işin en bilinenleri “Blackadder”, “Tales from the Crypt”, “Stella” ve “Brenda”. Diziler dışında orta metraj filmler çeken Fletcher ilk uzun metraj sınavını 1994 yılında “Deadly Advice” ile başarıyla vermiş ama 2016 yılına kadar dönmemiş sinemaya. “Absolutely Fabulous: The Movie” ile bilinen isim uzun yıllar sonra ilk kez gişeye çıkmış oluyor. 6 milyon Euro bütçeli filmin oyuncu kadrosu da hayli mütevazı ve dizilerle tanıdığımız isimlerden oluşuyor. Beattie Edmondson başrolde, Gemma Jones, Ed Skrein, Emilia Jones, Tom Bennett, Emily Atack ve Jennifer Saunders da ona eşlik edenler.

Sevimli bir İngiliz hanımefendiyle köpeğinin hikâyesi “Patrick”, zorunlu birliktelikten doğan değişimi anlatıyor. Pug cinsi sevimli köpek Patrick ile tanışıyoruz. İngiliz asilzadeleri gibi hayat sürüyor yaşlı bir kadın ile. Yürüyüşe çıktıklarında yaşlı kadının ölümüyle öykü şekilleniyor. Ölen kadının cenazesindeyiz. Cenaze sonrası kadının vasiyeti açıklanıyor. Sevdiği herkese bir eşya bırakan yaşlı kadın torununa da köpeğini bırakıyor. Sarah Francis ile de böyle tanışıyoruz. Sevgilisinden yeni ayrılmış edebiyat öğretmeni Sarah itiraz ediyor duruma. Yalvarıyor hatta almamak için. Köpekleri sevmediğini, apartmanında da izin verilmediğini söylese de büyükannenin bir bildiği vardır denilerek Patrick ile baş başa kalıyor. Sevimli vasiyet ile başlayan zorunlu birliktelik de filmin konusu…

Bir köpeğin hayatı nasıl değiştirdiğine dair kendini iyi hisset filmlerinden biri Patrick. Sarah’ın hayatı zorluklarla başlasa da öğrencileriyle bağ kurmasına sosyal bir çevre edinmesine yol açıyor Patrick. Tipik bir hayvansever filmi yani. Özel bir yanı yok, farklı bir konusu yok, şaşırtıcı sürprizleri yok. Yakışıklı veterinerle tanışma, öğrencilerle yakınlaşma, meslektaşlarıyla sosyalleşme gibi tipik olaylarla ilerliyor. Az oyuncu ile aynı çemberden oluşturuyor öyküsünü de. Sarah’ın sevimliliği ve iyi yansıtılan karakteri sayesinde izlenir kılınıyor. Senaryo gayet iyi ve saat gibi işliyor. Yer yer eğlendiriyor, güldürüyor ve amacına ulaşıyor. Ne eksik ne fazla ne de yeni ama kendine ait cazibesiyle iyi vakit geçirten bir film Patrick.

29 Haziran’da ülkesinde vizyon gören film Şubat 2019’da ev sinemasında görücüye çıkmış. İngiltere’de National Film Awards’ın en iyi komedi adaylarından biri olmuş. Ödülü alamasa da daha çok izleyiciye ulaşmış. 94 dakikalık süresini iyi kullanarak içe işleyebilmesinin payı büyük. Hayatımızı hayvanlarla paylaştığımızda neler olabileceğini anlatan sıcacık bir öykü Patrick. Hayvanseverler ve İngiliz komedilerini sevenler için biçilmiş kaftan.

Share this:

1 yorum :

  1. Ben en son köpeklerle ilgili olarak izlediğim film Bethooven'dı ve acayip sevmiştim. Belki bunu da izlerim. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template