♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Édouard Louis ve Ken Loach’tan Sanat ve Siyaset Konuşmaları


İki farklı ülkeden, iki farklı kuşaktan iki sanatçı; Ken Loach ve Édouard Louis’nin sanatı, sinemayı, edebiyatı ve bunların günümüzdeki rolünü tartıştığı kitabı Sanat ve Siyaset Konuşmaları, Tellekt etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Yoksulluk, işsizlik, işçi hakları, barınma sorunları gibi toplumsal sorunları ele alan filmleriyle tanınan ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach ve ülkemizde Eddy’nin Sonu, Babamı Kim Öldürdü ve Şiddetin Tarihi kitaplarıyla bilinen, günümüzün en etkili genç yazarlarından Édouard Louis, Sanat ve Siyaset Konuşmaları’nda bir araya geliyor. İki farklı ülkeden ve iki farklı kuşaktan gelen bu iki sanatçı, sanatı, sinemayı, edebiyatı ve bunların günümüzdeki rolünü tartışıyor.  

Değişim, toplumsal hareketler kadar sanat yoluyla da gerçekleşecek
Sanat, sınıf şiddeti sorununu nasıl gündeme getirebilir ve yeniden düşünebilir? Bu iki sanatçının eserlerinde öne çıkan işçi sınıfı nasıl temsil edilebilir? En güvencesizlerin aşırı sağa yöneldiği küresel politik bağlamda sanatın rolü nedir? Milliyetçiliğin ve sağ popülizmin dünyanın her yerinde yükselişini tersine çevirmek için sol ne yapabilir? 
  
Loach ve Louis, Sanat ve Siyaset Konuşmaları’nda düşüncelerini karşılaştırarak ve eserlerine dayanarak bu soruların yanıtlarını arıyor.

Sanat ve Siyaset Konuşmaları / Édouard Louis – Ken Loach
Çevirmen: Ayberk Erkay
Kategori: Siyaset, Sanat Eleştirisi
Tür: Kurgu Dışı
Yayınevi: Tellekt
Sayfa sayısı: 48
Fiyat: 60 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template