♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Hell Fest : Korku Tünelinde Av

Sinema dünyasının takvime göre hazırladığı filmler vardır. Sevgililer Günü ve Cadılar Bayramı gibi asla aksatılmayan tarihler en başta gelenler. Her yıl 31 Ekim’de konsepte uygun olarak bir korku/gerilim filmi izlenecektir, sinemada tercih edilecektir ne de olsa. Mükemmel olması gerekmez. Eğlendirmesi yeterlidir. 2019’un Cadılar Bayramı filmi de böyle çıkmış ortaya. Kalabalık bir senaryo grubunca yazılan film seyircisini korku festivaline davet ediyor.

William Penick, Christopher Sey ve Stephen Susco’ya ait hikâye bir başka üçlü Akela Cooper, Blair Butler ve Seth M. Sherwood tarafından senaryolaştırılmış. Bu altılıdan en önemli isim “Garez” serisinde imzası bulunan ve geçtiğimiz yıl ilk yönetmenlik denemesine “Unfriended: Dark Web” ile girişen Susco. Filmin yönetmen koltuğundaysa türün öne çıkan isimlerinden biri Gregory Plotkin oturuyor. Sinemaya 1993 yılında “Weekend at Bernie's II”in ikinci asistan kurgucusu olarak adım atan Plotkin, irili ufaklı filmlerden sonra 2010 yılında “Paranormal Activity 2” ile yükselişe geçmiş bir isim. Serinin kurgucusu olmak dışında “Get Out”, “Happy Death Day” ve “Game Night” ile çıkardığı işçilik kayda değer. 2015’te “Paranormal Activity: The Ghost Dimension”in yönetmen koltuğu ile ödüllendirilen Plotkin, bu kez orijinal bir senaryo ile ikinci kez oturuyor koltukta. Çoktan hak ettiğini söylemeye gerek yok. Ana fikrin gereğinden fazla uzatılarak anlamsızca serileştiği “Paranormal Activity”nin üzerini çizerek “Hell Fest”i ilk yönetmenlik denemesi olarak adlandırmak daha makul esasen. Cynthea Mercado, Stephen Conroy, Amy Forsyth, Bex Taylor-Klaus, Reign Edwards, Christian James, Matt Mercurio ve Roby Attal da genç oyuncu kadrosunun başını çeken isimler. Forsyth, Taylor-Klaus ve Edwards’ın dizi takipçileri için hayli tanıdık simalar.

Ülkemizde 19 Ekim’de vizyona giren filmin bu yüzden hayli tatmin edici bir konusu var. Bültenden direk aktaralım. Üniversite öğrencisi bir genç kız olan Natalie, çocukluğundan beri en iyi arkadaşı Brooke ve onun ev arkadaşı Taylor ile birlikte Hell Fest'e gider. Bu festival Cadılar Bayramı'nda düzenlenen ve labirentleri, eğlenceli oyunları ve dev panayır alanıyla şehri dolaşan bir etkinliktir. Her yıl binlerce genç, kabuslardan çıkıp gelmiş gibi görünen korku karnavalında eğlenmek için Hell Fest'i takip etmektedir. Normal bir akşam olsa hep birlikte eğlenmek için dansa gidecek olan gençler, festivalde bir araya gelirler. Ama bir ziyaretçi için Hell Fest bir cazibe merkezi değil bir avlanma yeridir. Gözler önünde cinayet işleyip dekor ve kurgu kılıfına uydurabilmenin ve eğlenceye kendilerini kaptırmış dikkatsiz kurbanları kolaylıkla avlayabilmenin mümkün olduğu festival, bu yılki katılımcılar için oldukça tehlikeli olacaktır. Festivale gelenlerin sayısı ve damarlarında dolaşan adrenalin arttıkça, katil maskeli yüzünü Natalie, Brooke, Taylor ve gece hayatta kalmak için onlarla birlikte savaşacak olan erkek arkadaşlarına çevirir. Gençler gözlerinin önünde gerçekleşen korkunç vahşetin bir kurgu olmadığını fark ettiklerinde yaşam savaşları başlayacaktır.

Tamamen ticari gaye ile hazırlanmış filmin tek amacı türü sevenleri mest etmek. Tamamen korku/gerilim sevenleri düşünerek yapılmış tüm hamleler. Önemli olan sıkılmadan izlemek ve olabildiğince eğlenmek… Bu sebeple karşımızda öyle yapılmamış olanı yapmaya çalışan, alt metinleriyle tartışılacak bir film yok. Bildik numaralarla oluşan bir paket var. Sürekli gittiğiniz bir mekana gitmek gibi bir anlamda. Sıkılmadan izlenebiliyorsa sorun yok. Ki izlendiğini not düşelim.

Kurguculuğun en alt kademesinden başlayarak emin adımlarla yükselen Plotkin sayesinde iyi formüle edilmiş film korku severler için vaat ettiği festivali yaşatıyor. Türü sevenlerin ağzını sulandıran tema parkını gayet akıcı ve tempolu şekilde dolaştırıyor seyircisine. Heyecanı sürekli diri tutuyor ve iyi de bir final yapıyor. Daha ne olsun? İyi tasarlanmış ve uygulanmış başarılı bir proje “Hell Fest”. Korku/gerilim sevenler için 89 dakikayı su gibi eritecek leziz bir fast food. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template