♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Susan Perrow’un Avrupa’da ve Asya’da yoğun ilgiyle karşılanan kitapları “Üçüncü Göz”de!


Özgün ve kaliteli eserleriyle yüz yıla meydan okuyan İnkılâp Kitabevi çatısı altında kurulan ve kişisel gelişimden kurguya pek çok kategoride eser veren Üçüncü Göz, yayın dünyasının sevilen kalemi Susan Perrow’u okurla buluşturuyor.

Hikâye anlatıcılığının yeniden dünya çapında etkileyici biçimde gündeme gelmesine öncülük eden Perrow; son 30 yıldır kendini, ebeveynler, öğretmenler ve çocuklar için çeşitli kültürlerden topladığı ve kendisinin de yazdığı hikâyelere adıyor, iyileştirici hikâye anlatıcılığını adeta evrenselleştiriyor. Özellikle çocuklar üzerinde olumlu etkilerinin görülmesiyle birlikte ebeveynler de iyileştirici hikâyeleri yoğun ilgi ile karşılıyor. 

Susan Perrow’un 3 Kitabı İnkılap Kitabevi’nde
İnkılâp Kitabevi öncülüğünde ve Gizem Karahasanoğlu İnce’nin özenli çevrisiyle Türkçeye kazandırılan üç kitabı Zorlayıcı Davranışlar İçin İyileştirici Hikâyeler, İyileştirici Hikâye Anlatımı ve Geceyi Aydınlatan Hikâyeler; özellikle ebeveynler ve öğretmenler için çocuklarla daha iyi iletişim kurmalarına, onların duygu ve düşüncelerine açılan kapıları keşfetmelerine olanak sağlamalarıyla oldukça önemli birer başucu kitabı olmaya adaylar. Her bir kitapta zevkle okunabilecek kısa hikâyelerle birlikte, bu yolda ebeveynlere ve öğretmenlere yol gösterici birçok öneriyle keyifli bir okuma sunuyor. 

Zorlayıcı Davranışlar İçin İyileştirici Hikâyeler; ayrılık kaygısı, zorbalık, kardeş rekabeti, kâbuslar ve yas gibi zorlayıcı davranışlar ve durumlarla başa çıkmak için güçlü ve etkili hikâyelerle dolu. Yazar, her bir hikâyenin arkasında yatan iyileştirici değeri açıklıyor ve okuyuculara kendi hikâyelerini oluşturabilmeleri için bir model sunuyor. Kitap, zor davranışları değerlendirmek ve istenen çözümü belirlemek için pratik kontrol listeleri ve yönergeler de içeren kapsamlı bir kaynak. 

İyileştirici Hikâye Anlatımı; kendi iyileştirici hikâyelerinizi yazma sürecinize yardımcı olmak ve sizinle, zorlayıcı durumları ele alıp çocuğunuzun karakterini besleyebilmeniz için hikâye örnekleri sunuyor. Kitap, çocukların hayatlarını değiştirecek ve aynı zamanda kitabı okuyan yetişkinlere daha fazla iyileştirici hikâye yaratabilmeleri için gereken ilhamı veriyor. 

Geceyi Aydınlatan Hikâyeler; ailelere ve toplumlara yönelik yas ve kayıp anlarında hikâye terapisi sunmayı amaçlıyor. Hikâyelerin ve kelimelerin iyileştirici potansiyelini vurgulamakla birlikte bizi güçlendirecek ve bakış açımızı değiştirecek birer araç olduklarını ifade ediyor. En sonda ise “aktif umut”u teşvik etmek amacıyla yaşamın döngüleri ve değişimi konulu hikâyelere yer veriyor. 

Geceyi Aydınlatan Hikayeler, 352 Sayfa, 260 TL
İyileştirici Hikaye Anlatımı, 304 Sayfa, 220 TL
Zorlayıcı Davranışlar İçin İyileştirici Hikayeler, 320 Sayfa, 230 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template