♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga’dan Ağustos Yenileri


Alakarga Yayınları Ağustos ayını iki yeni kitapla karşılıyor. Yayımladığı kitaplarla öykü okulu olarak da adlandırılabilecek Alakarga bu kez okurlarla yeni bir ismi tanıştırıyor. Firuzan’ın deyişiyle “yetenekli bir yazarın edebiyatımıza getirdiği yeni soluk” Demet Çizmeli, ilk öykü toplamı “Dünyanın Ortasında” ile okur karşısında. Uzun yıllardır pek çok dergide yayımlanan öyküleriyle tanıdığımız Halil Genç de dördüncü öykü toplamında “Aşk Yakışır İnsana” diyor. Öykü okurlarının dikkatine… Kitaplar 28 Ağustos itibariyle raflarda yerini alıyor.

Dünyanın Ortasında / Demet Çizmeli
“2015’te, sinema festivaline jüri başkanlığı için gelen çağrıya sevinçle katıldım. Nihayet Erzurum’u görecektim. Orada mihmandarlığımı yapacak genç bir öğrenciyle tanıştım. Günler boyu konuştuk. Onun ülkesine duyduğu aydınlık bakış, yazı sanatlarına eşti. Demet’le tanışmamız böyle başladı. İşte bu öykü kitabı birikimli, çalışkan, yetenekli bir yazarın edebiyatımıza getirdiği yeni bir soluktur kanısındayım.” 
FÜRUZAN

216 Sayfa, 20 TL


Aşk Yakışır İnsana / Halil Genç
“Deniz meniz yok,” dedi duralamadan, “rüyanın süsü o! Her şey ortalık yerde olup bitiyor, anla artık.” Eli, bir türlü bulamadığı telefonu aranıyor yeniden. Böyle zamanlarda oyalandığını biliyorum. “Herkes her şeyi görüyor, duyuyor, herkesin her şeyden haberi var ama bir tek sen görmüyorsun, gözlerin kapalı…”

Halil Genç’in yeni öyküleri, yaşadığımız günlerin üstünden geçen ağır hüznü, bitmeyen umudu, kırık yaşama sevincini anlatıyor. Tüm kavgalar, tüm aşklar, yoksulluklar bittiğinde, yalnızca sevginin kalıcı olduğunu anlayacağız. Aşk Yakışır İnsana, bir solukta okuyacağınız bir öykü kitabı.
88 sayfa, 15 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template