♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

John Berger'dan hayvanlara bakışımızı sorgulatacak bir kitap : Hayvanlara Niçin Bakarız?

İnsanların çevrelerindeki görüntüleri nasıl algıladığı üzerine yazdığı “Görme Biçimleri” kitabı ile tanınan John Berger, bu sefer odağına hayvanları alıyor. Berger’in hayvanlar ve insanlar arasındaki iletişimin zaman içinde nasıl değiştiğini sorguladığı Hayvanlara Niçin Bakarız? kitabı Delidolu Yayınları etiketiyle okurlarla buluşuyor.

2017 yılının başında hayatını kaybeden yazar, şair, sanat eleştirmeni ve ressam John Berger'ın insan, hayvan ve doğa ilişkilerini irdelediği Hayvanlara Niçin Bakarız? kitabı Delidolu Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Cevat Çapan tarafından Türkçeleştirilen Hayvanlara Niçin Bakarız?, Berger’ın insan, hayvan ve doğa ilişkileri üzerine kaleme aldığı farklı makalelerden oluşuyor.

Hayvanat bahçeleri neden var? Modern kapitalist toplumlarda insanlarla hayvanlar arasındaki ilişki nasıl kayboldu? Eski çağlarda hayvanlara baktığımızda ne görüyorduk, şimdi ne görüyoruz? Bunlar gibi, hem şaşırtıcı  hem de eleştirel, sorularla okurlarını düşündürmeyi hedefleyen Berger, kendine has, mesafesiz üslubuyla, göz ardı etmeyi reddedip bizleri alışılmış olanı sorgulamaya, derinlikli düşünmeye davet ediyor.

Delidolu Yayınları etiketiyle okurlara ulaşan Hayvanlara Niçin Bakarız? insanların hayvanlara bakışının zaman içerisinde nasıl değiştiğini gözler önüne sererek okurlarını düşünsel bir yolculuğa çıkarıyor. 

Hayvanlara Niçin Bakarız? / John Berger
Türkçeleştiren: Cevat Çapan
136 sayfa
Fiyat: 19,00 TL
Dağıtım tarihi: 12 Ekim 2017

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template