♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kara Plak Yayınları’nın Yeni kitabı, Bob Dylan’ın Anıları: Kayıtlar

Orijinali 2004 yılında yayımlanan kitap, uzun süre çoksatarlar listelerinde kaldı, Rolling Stone dergisinin 25 En İyi Rock Hatıratı listesinde bir numarada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Dylan, önce şarkı sözünün bir edebi tür olup olmadığı, ardından da ödülü kabul edip etmeyeceği tartışmalarıyla gündemi uzun süre oyalamıştı. Anılarında Nobel’den önce de ödüller konusunda sorunlar yaşadığını ve tartışma yaratacak açıklamalar yapmaktan hiç vazgeçmediğini okuyoruz; ama daha önemlisi bunların nedenlerini en samimi şekilde anlatıyor.

Bob Dylan’ı nasıl bilirsiniz? İyi müzisyen, muhteşem şarkı yazarı, kötü şarkıcı, iyi şarkıcı, ressam, heykeltıraş ... ve yazar! 

Dylan’a yıllar sonra Nobel Edebiyat Ödülü kazandıracak olan yazarlık yeteneği Kayıtlar’da pırıltılarını gösteriyor. Bu kitap 60’ları anlatıyor; yani Dylan’ın müzik kariyerinin başlarını. Minnesota yıllarını, albüm kaydı için New Orleans’ta geçirdiği dönemi, fırsatlar şehri New York’a taşınmasını... Şehirleri ve insanları... Dylan’ı bu kadar büyük bir şarkı yazarı yapan ilham kaynaklarını: Woody Guthrie’yi, Bertolt Brecht ve Kurt Weill’ı, Amerikan edebiyatını... Elbette aşklarını da: Folk müziğin kraliçesi olarak gördüğü Joan Baez’i, ilk aşkı Suze Rotolo’yu, beş çocuğunun annesi Sara Dylan’ı...

“Uzun bir yoldan geliyordum ve çok aşağılardan başlamıştım. Ama artık kader kendini göstermek üzereydi. Sanki başkasına değil doğruca bana bakıyordu.”

28 Nisan’dan itibaren Alfa Dağıtım ile bütün kitapçılarda ve internet satış sitelerinde...

Bob Dylan - Kayıtlar (Birinci Cilt)
çev. Taciser Belge, Nergis Perçinel, İpek Ruhnaz Üstüner
272 sayfa
Etiket Fiyatı: 25,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template