♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Joy Williams ilk kez Türkçede : İyilik

Yayımladığı kitaplarla öykü okurunun gözdesi haline gelen Yüz Kitap’tan bir sevindirici haber daha… Joy Williams ilk kez Türkçede! Ödüllü yazarın 2004 yılında yayımlanan öykü kitabı “Honored Guest”, “İyilik” Yüz Kitap etiketiyle raflarda yerini alıyor… Öykü okurlarına şiddetle öneririz…

Romanlarının yanı sıra öyküleriyle de tanınan ve pek çok ödül kazanan Joy Williams ilk kez Türkçede.

İyilik’de yer alan öykülerin Amerika’dan Guatelema’ya değişik coğrafyalarda yaşayan karakterleri, yaşamlarının parçalanmışlığında birleşiyorlar. Dünya üzerinde sürüp giden yaşamın doğasını alışılmadık açılardan yakalayan İyilik, insanın garipliğinin de şaşırtıcılığının da hakkını veriyor. Bu öykülerin odak noktası ölüm, kayıp ve gerçeklikle bağı kaybetmek olsa da, umut ve iyi olma ihtimali de yakınlarda bir yerde gölgelerde kahramanları bekliyor.

Kendine has karanlık mizah tarzıyla tanınan Amerikalı yazar Joy Williams Türkçeye ilk kez çevriliyor.

Williams öykülerinde yalnızları, uyumsuzları, mutsuz çocukları, terk edilen hayvanları ve ortadan kaybolan, her şeyini yitiren, hastalanan, intihar eden insanları sarsıcı bir gerçekçilikle anlatıyor.
Zengin müşterisinin bileğini çatlatan masöz, geyik bacağından yapılmış bir lambayla dostluk kuran kadın, intihar eden arkadaşının köpeğine giderek bağlanan bir başkası, hayattaki en büyük zevki akıl hastanesinde yatan arkadaşını ziyarete gitmek olan bir kadın ve diğerleri. İnsanların eksiklikleri ve kayıplarıyla baş etmek için kullandıkları komik ve sinir bozucu yollar bu öykülerde keskin bir dille betimleniyor.

“Tek kelimeyle bir harika. Williams’ın çizdiği dünya çağdaş edebiyattaki hiçbir yazara benzemiyor.”  –Raymond Carver

"Williams rahatça okunan ama derinlemesine anlaması zor öyküler yazıyor. İlk bakışta olağan görünse de acımasız ve gerçeküstü öyküler bunlar." James Wood

Joy Williams ABD’li roman, öykü ve deneme yazarı. İlk romanı State of Grace National Book Ödülü’nü kazandı; son romanı The Quick and the Dead 2001 yılında Pulitzer Ödülü finalisti oldu. National Book Critics Circle Ödülü’nde eleştiri dalında finale kalan Ill Nature adlı deneme kitabının yanı sıra üç öykü kitabı vardır. Öyküleri Rea Ödülü ve American Academy of Arts and Letters tarafından verilen Strauss Living Ödülü gibi pek çok ödül almıştır. Key West, Florida ve Tucson, Arizona’da yaşıyor.

İyilik / Joy Williams
Özgün Adı: Honored Guest
Çeviren: Kıvanç Güney
Öykü
200 sayfa, Ocak 2017
Etiket Fiyatı: 20 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template