♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga'dan İki Yeni Kitap

Gönlümüzün alakargası Ocak ayını iki yeni kitapla karşılıyor. İkisi de ilk kitap, ilk tanışma... Dergilerde yayımlanan öyküleriyle dikkat çeken Arzu Bahar, ilk öykü toplamı “Kovulmadım Ben Ayrıldım!” ile, Evrim Emeksiz de “Adel Ben! Memnun Olunuz!” ile okurla buluşuyor. 


Kovulmadım Ben Ayrıldım! / Arzu Bahar
“Bu ‘Kovulmadım, ben ayrıldım’ da nasıl bir kompleksin sonucuysa artık. Çalışan grubunun en severek, en ağzı dolu dolu söylediği, tek övünç kaynağı sözdür bu. O güne kadar emir aldığı patrona son sözü söylemenin verdiği zevkle söyler: ‘Kovulmadım, ben ayrıldım!’ Halbuki ne yani? Sonuçta artık işsiz misin? İşsizsin. Eee? Ne fark etti şimdi? Öyle uzun yıllar çalışmadıysan tazminatın da kuş kadar oluyor zaten. Fazlaca bir zayiat yok aslında.”

Öykücülüğümüzün ırmağı gürül gürül akmaya devam ediyor... Son yılların, özellikle dergilerde yayımladığı öyküleriyle dikkat çeken yazarı Arzu Bahar, bu ilk kitabıyla katılıyor aramıza.

Kovulmadım Ben Ayrıldım'da, kendimizi kolayca yerlerine koyabileceğimiz insanların öyküleri var. Yaşamın tek bir yönde akmadığını gösteriyorlar bize. Kırgınlığın peşinden sevginin, öfkenin arkasından sükûnetin gelebileceğini gösteriyorlar. Arzu Bahar'ın dünyasını çok seveceksiniz.
1.Basım: Ocak 2017
Sayfa: 130
Fiyat: 12 TL


Adel Ben! Memnun Olunuz! / Evrim Emeksiz
“Diğer kendim mi? Hani benden bir tane daha yoktu baba?”Art arda sordu İda. Sorularının cevaplarını yaşayarak öğrendi. İda’yı kendiyle sınadı hayat erdemli olabilsin diye. Kendi yansımasını göreceği bir can yaratmak isterken, kan kırmızı mürekkeple yazılmış bu hikâyeye dönüştü İda’nın diğer kendi. Su gibi akıp denize dökülen. Ardında “ya da”lı ve dolayısıyla sonsuz hayale fırsat veren bir hayat bıraktığı için eğlenceli ama belki de hüzünlü. Bu yüzden “Kendim’e” diye ithaf edilen Adel ben! Memnun olunuz!’da üç noktasız, sapasağlam ve “kendi”nden emin bir varlıkla karşı karşıyayız: Adı Adel.
1.Basım: Ocak 2017
Sayfa: 152
Fiyat: 14 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template