Emre Önbayraktar, 2005 yılının Eylül ayında yayınladığı “Onlar ve Diğerleri” adını verdiği rock tarzındaki ilk solo albümünün ardından 10 yıl sonra, yine kendi beste, söz ve düzenlemelerinden oluşan yepyeni bir albüm hazırladı. “Varlığın Yokluğunda” adını verdiği bu yeni albüm, ADA Müzik etiketi ile raflardaki yerini aldı.
Albümde 12 şarkı yer almaktadır. Emre, bu şarkıların arasında önceleri çeşitli gurup ve müzisyenler tarafından farklı şekillerde icra edilen, bestesi Kaptanzade Ali Rıza Bey’e güftesi Ömer Bedrettin Uşaklı’ya ait olan Denizde Akşam adındaki çok eski bir Türk Müziği bestesini ‘blues’ kalıplarına uygun olarak düzenleyerek bir ilke imza atmıştır. Albümün en önemli özelliklerinden birisi de, Emre Önbayraktar’ın Cemal Süreya’ya ait olan Sana Giden Yollar Kapalı adındaki o çok sevilen şiirini bestelenmiş olarak dinleyicilere sunuyor olması. Bunların yanında Mesafeler adındaki şarkısında Birsen Tezer ile yaptıkları düet bu albümdeki en güzel sürpriz. Albümün genel tarzına baktığımızda melodik yapıları kadar sözlerin de güçlü olduğunu ve rock yelpazesinin aralıklarında fazlasıyla dikkat çekeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Birsen Tezer ile yaptıkları düetin farklılığı da bu noktada dikkat çekiyor. “Varlığın Yokluğunda” albümü, müzikseverlere bu güne kadar çeşitli sanatçılarla birçok düet yapmış olan Birsen Tezer’i, Mesafeler şarkısında teşkil ettiği bu değişik örnekle rock tarzında da Emre Önbayraktar ile birlikte dinleme şansı sunuyor.
Bu albümün künyesine baktığımızda: Nurkan Renda (klasik-akustik-elektro gitar ve bas gitar), Kıvanç Kaytanlı (elektro gitar), Arda Albayraktar (elektro gitar), Uğur Öktem (bas gitar), Ersin Ersavaş (ud ve cümbüş), Neyzen Emre Tombul (ney), Emre Önbayraktar (piyano), Burak Ocakçı (mızıka), Vladimir Ruzicic Kebac (davul), Fulden Aydın (Keman)… isimlerini görmekteyiz.
Albüm kapağı, Emre’nin yıllar önce internette paylaştığı bir şarkıya arkadaşları tarafından hazırlanmış olan ve kukla Emre ile piyanosundan oluşan sürpriz bir stop motion klibin görüntülerinden oluşuyor. Prodüksüyon ekibi Gaye Ömür (kukla-piyano tasarım ve dekor), Nurşah Coşkun (dekor ve fotoğraflar), Serdar Uçar (ışık), Seray Uslu (prodüksüyon) dan oluşuyor.
Rock tarzındaki “Varlığın Yokluğunda” albümü gerek melodik yapılarındaki zenginlik ve sözlerindeki işleyiş, gerekse düzenlemelerindeki çok yönlülüğü ile alışılmış kalıp ve yorumların dışında olduğu kadar bir o kadar da dinleyenlerin kulaklarına aşina gelmesi için tasarlanmış bir prodüksüyondur.
“Varlığın Yokluğunda” albümünün çıkış şarkısı “Bazan”ı itunes da dinlemek için: https://itun.es/i6h93cM
albümün tanıtım videosu:
Yeni Tanışanlar için Emre Önbayraktar
11 Kasım 1969 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1974 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Piyano bölümüne girerek 8 yıl eğitim aldı. 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışı çeşitli proje ve prodüksüyonlar’da aranjör ve besteci olarak çalışmalar yapmaktadır. 90 lı yıllardan bu yana çeşitli gurup ve yorumcuların albümlerine aranjör, besteci, söz yazarı, prodüktör olarak imza atmış, yurt içi ve yurt dışında çeşitli festival ve yarışmalarda ödüller ve mansiyonlar almıştır. Jingle, dizi müziği, kısa-uzun metrajlı film müziği, birçok çocuk müzikali ve çeşitli tiyatro müzikleri bestelemiştir. Emre Önbayraktar, 2002 yılında, Şenol Filiz, Birol Yayla, Ercan Irmak, Şenova Ülker, Alper Berksu, Erkan Oğur, Volkan Öktem, Eylem Pelit, Engin Gürkey, Artun Sürmeli, gibi müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmış ve İsmail Dede Efendi ile Itri ‘yi birleştirmiş, Klasik Orkestrasyonla Yüzündür Cihanı Münevver eden adlı eserin düzenlemesini, Tanburi Büyük Osman Efendi' nin Segah Peşrev 'ini modernize edip, yaptığı yaylı orkestrasyonu, Alparslan Ertungaalp şefliğinde Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından icra edilmiştir. İş Bankası sponsorluğunda İş Sanat Kültür Merkezi 'nde verdikleri tek konser, MOST prodüksüyon aracılığı ile konser albümü olarak, HİJAZZ adı ile piyasaya çıkmıştır. Proje Arif Mardin’in de dikkatini çekmiş ve rahmetli usta prodüktör sayesinde İstanbul Jazz Festivali’nin kapıları açılmıştır. Bu prodüksüyon Türk müzikal gelişimi açısından çok önemli bir nirengi noktası olmuş ve ardından gelen farklı projelerin oluşmasına vesile olmuş, yeni girişimler için kapılar aralamıştır. Emre Önbayraktar’ın bunun yanında FEYZ adında, piyano - kanun / ud / tanbur - ney den oluşan, klasik ve elektronik altyapı desteği ile sentezledikleri, neoklasik-etnik tarzda çalışmalar yapan bir gurubu vardır. Müzik yelpazesinde fark gözetmeksizin birbirinden bağımsız tarzlarda prodüksüyonlar hazırlayan Emre Önbayraktar, güncel olarak Mansur Ark ve Mısır’ın önemli sanatçılarından Amr Mustafa ile sürekli olarak çalışmakta, öte yandan müzikal kariyerini de ileri boyuta taşımak için akademik faaliyetlerine devam etmektedir.
Yorum Gönder