♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Aylin Balboa’dan yeni öyküler: Ateş Sönene Kadar


“Belki Bir Gün Uçarız” ile tanıyıp sevdiğimiz Aylin Balboa nihayet yedi yıl sonra ses verdi. Balboa’nın dokuz öykülük toplamı “Ateş Sönene Kadar” 15 Ocak’tan itibaren İletişim Yayınları etiketiyle raflarda yerini alıyor. Merak ve heyecanla beklediğimizi belirterek pası bültene atıyoruz…

İletişim Yayınları, ilk kitabı Belki Bir Gün Uçarız ile çok ses getiren Aylin Balboa’nın yeni kitabı Ateş Sönene Kadar’ı yayımlıyor. Kendine özgü bıçkın ve muzip anlatımıyla öyküler yaratan Aylin Balboa, hesaplaşan, kafa tutan, acısını hafifletmeye çalışan, yeri doldurulamayanları anlatıyor.

“Uzun bir bekleyişten başka bir şey olmayan hayatımın son bekleyişinin içindeyim bu sefer. Geleceği bekliyorum. O da beni bekliyor. Birazdan karşılaşacağız, hissediyorum. Bu kavgadan sağ çıkabilecek miyim bilmiyorum fakat bir önemi yok artık. Bundan sonra beklemek olmayacak, son bu. Cezamı önden çekmiş gibi hissediyorum. Ölsem bile rahat edeceğim, öldükten sonra beklemek de bitecek. Cennet cehennem meselesi filan ilgilendirmiyor beni, her ne olacaksa olsun artık hiçbir şeyi beklemem gerekmeyecek. Yanacaksam da yanacağım yani, gerçekten önemli değil benim için artık.”

Rüyalarında küçücük, rüyalarında kocaman bir havuzda boğulanlar. Gidip de dönmeyen, yeri doldurulamayanlar. Sadece acısını hafifletebilmek için çırpınanlar. Yollara koyulup yüreklerindeki ateşi söndürmek isteyenler. Kütle halindeki ölümler... Ve kargalar, kara suratları ve katran kanatlarıyla gerçekten çoktular.

Ateş Sönene Kadar, bazen boğazda bir düğüm, bazen de manyakça bir kahkaha. Aylin Balboa’dan, o kendine özgü bıçkın ve muzip anlatımıyla, geçmişle hesaplaşıp geleceğe kafa tutan sarsıcı ve tesirli öyküler…

Ateş Sönene Kadar / Aylin Balboa
Türkçe Edebiyat, 97 sayfa, 20 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template