♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Şair Muzaffer Kale’den İlk Öykü Kitabı: Güneş Sepeti

Güneş Sepeti, şiir kitaplarıyla tanıdığımız Muzaffer Kale’nin ilk öykü kitabı. Kısa kısa öyküler kaleme almış Muzaffer Kale. Bu öykülerin kimisi sıradan, birkaç cümlelik bir diyaloga vurgu yapıyor, kimisi ise anlık bir görüntüye.

“Yankılanarak dönüyor sesim. Deniz serin ve berrak. Yalnızca başım suyun dışında, bedenim suyun oyunlarına uyarak, dağılıp toplanıyor. Kalbimin pompaladığı kanın sesi kulaklarımda kabarıyor.”

Yaşamda, günlük dertlerimiz peşinde koşturduğumuz sırada yanı başımızda öyle şeyler yaşanır ki, aslında aradığımız tüm anlamı, kendimizi ifade edebilmek için çırpınırken düşlediğimiz tüm sözleri işte o anların içinde bulabiliriz. Tek yapmamız gereken başımızı çevirip ellerimizin değdiği yere, ayaklarımızın bastığı toprağa dikkatle bakmaktır. Muzaffer Kale’nin kısa öyküleri işte bu şansı sunuyor bize. Yalın, duyarlı anlatımıyla gerçek bir ayrıntı gözlemcisi, Kale.

Yeni Tanışanlar için Muzaffer Kale
1957’de doğdu. Çocukluğu Bodrum Bahçeyakası köyünde geçti. Çiftçi bir ailenin iki çocuğundan büyüğü... Orta ve liseyi Milas’ta okudu. Uzun yıllar yaşadığı Diyarbakır’da Dicle üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’nı bitirdi. Başta şiir olmak üzere çalışmaları 19812den beri, edebiyat dergilerinde yayımlandı. Değişik işlerde çalıştı. Öğretmenlik yaptı. İzmir’de yaşıyor. 
Yayımlanmış şiir kitapları: Bir Günlük Güneş, Gözlerim Akşama Ölür, Acıtmıyor Boynumu Dünya, Işıktan Kalan Kırılma, Hiçbir Şeyi Unutamadım, Sakın Zar Atma, Lirik Aksan, Menekşenin Sayılı Günleri

GÜNEŞ SEPETİ
Yazar: Muzaffer Kale
Tür: Öykü  
Sayfa sayısı: 110 Sayfa
Fiyatı: 12 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template