♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gerçek Aşkın Peşinde Trajik Yolculuk : Rosalinde “Alman Gelin”

Bir Nazi subayının kızı olan Rosalinde’nin İkinci Dünya Savaşı’nın  ortamında başlayıp Türkiye’de süren trajik hikâyesini anlatan “Rosalinde Alman Gelin” Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda…

Yazar ve eğitimci Zühal ile Yücel İzmirli ortaklaşa imza attıkları romanda bu kez yabancı gelinlerimizi işliyor… Sunu’da da şöyle diyorlar: “Yabancı gelinlerimiz o kadar çok ki… Bizde bir Alman gelinin öyküsünü kurgulamak istedik. İstedik ki İkinci Dünya Savaşında ve sonrasında zor yıllar geçiren, inişli çıkışlı yaşamında hep ayakta durmasını bilen, güçlü bir Alman kadının öyküsünde, o günlere yolculuk yapalım… Biz, bize anlatılan anıları yoğurup kurgulayarak yeni öyküler zincirinden oluşan bu romanı yazdık. Bu kurgu romanda geçen olaylar, mekanlar ve isimler arasındaki benzerlik, sadece bir rastlantıdan ibaret olabilir.”

“O sırada kıyıdaki gazinodan ‘La Vie en Rose’un notaları yayılmaya başladı. Nedense birden birbirimize yakınlık hissettik; çiçeklenmiş dallar gibiydi ruhum, sanırım birbirimize âşık olmuştuk. Onun bakışları da bunu çok belli ediyordu. Bir çekim alanı içindeydik, müziğin ritminde dans eder gibi öpüştük. Onun kalp atışlarını kalbimde, benimkileri beynimde duyuyordum. Daha önceleri hiç böyle olmamıştı.” 

Bremen, İstanbul, İzmir üçgeninde iki ayrı kültürde yaşanan olaylar, duygular; kaçışlar, hüzünler, mutluluklar, hayal kırıklıkları, ayakta durma çabalarıyla birlikte gerçek aşkı bulmak için didinen bir kadının hayatla mücadelesini okuyacaksınız.

Dizisi : Türk Edebiyatı
Türü : Roman
Yazan : Zühal İzmirli & Yücel İzmirli
Sayfa : 188
Fiyatı : 14 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template