♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mustafa Çevik’ten Göktürklerin Romanı: Kutlu Dağlar Ülkesi

Yazar-senarist Mustafa Çevik, Hükümdar ve Zamanın Oğlu ile başladığı tarihi roman yolculuğuna, Osmanlı’dan sonra en büyük imparatorluğu olan Göktürkler’i anlattığı Kutlu Dağlar Ülkesi ile devam ediyor. İçinde barındırdığı kahramanlık destanlarıyla, ihanetleriyle, trajedileriyle efsaneleşen Göktürk tarihinin romanı, “Kutlu Dağlar Ülkesi” Kapı Yayınları etiketiyle raflarda...

Mustafa Çevik’in Kutlu Dağlar Ülkesi isimli yeni romanı, tarihin her döneminde büyük devlet olmayı başarmış bir milletin kendi adıyla kurduğu medeniyet yolculuğunun ilk halkasını anlatıyor. Kutlu Dağlar Ülkesi, Göktürkler’in Orta Asya Bozkırları’ndan başlayıp Anadolu’ya kadar uzanan büyük yolculuklarının hikâyesi...

Tarihte ilk olarak Türk adıyla ortaya çıkıp çok geniş bir coğrafyada kültür ve medeniyetlerinin izlerini bırakan Bumin Kağan ile başlayan, kahramanlık destanları ile büyüyen ve ihanetler, trajediler ile son bulan Göktürkler’in öyküsü Kutlu Dağlar Ülkesi ile günümüze ulaşıyor.  

“Kışta kar yağdıran bulutların gözlerinde baharın intikam alacağını bilen korkular vardır.”

Kahramanlık, ihanet, hırs, entrika… Bir hanedanlığın doğuşu ve çöküşü... Kutlu Dağlar Ülkesi, tarihten kapalı kapıları aralıyor! Günümüze ne kadar çok şey taşıdığına inanamayacaksınız…

“Ben bir yüce dağ idim, yıkıldım. Yuvarlanıp düştü taşlarım. Ben bir kayın ağacıydım. Soysuz rüzgârlar yapraklarımı uçurdu. Girdabında boğuldum yokluğun. Öyle bir yol idim ki kervanlar sığmaz idi. Şimdi inceldim, yok oldum. Ağır yük altında ezildim. Kervan olup yola çıksam, başımı çekecek devem yok. Dipsiz kuyulara, zindanlara atıldım. Ağlayacak kimsem yok. Kılıcım yok savaşmaya. Kalkanım yok gizlemeye göğsümü. Konuşamadım, çünkü kopardılar dilimi. Öldüm, kuzgunlar yediler leşimi. Önce ölümü gösterdiler, sonra sudan çıkarıp ateşe attılar beni. Diri iken toprağın altına girdim.” 

Tarihin her döneminde büyük devlet olmayı başarmış bir milletin kendi adıyla kurduğu medeniyet yolculuğunun destansı öyküsü Kutlu Dağlar Ülkesi.

Roman, Ergenekon’dan çıkarak Kore’den Karadeniz’e kadar uzanan bir devlet kuran ve yüzlerce farklı kabileyi aynı ruh, duygu ve düşünce birliği altında birleştiren Göktürkleri anlatıyor. İçinde barındırdığı kahramanlık destanları, aşk, trajedi ve ihanetlerle de günümüze çok şey taşıyor.

Türk Kağanlığı kuruluşundan itibaren ortak amaç, töre, dil ve kültür unsurlarını sağlam ve adaletli bir yönetim anlayışıyla kaynaştırarak Orta Asya kavimlerinin tamamının birlik olmasını sağlamıştır. Bumin, İstemi ve Erkin Kağanlar zamanında yükselen erdemler, Çinli prenseslerin işvelerine ve casusların hilelerine kanarak ihanete sürüklenen ve hata yapan yöneticilerin elinde halk ve devletle beraber çöküşe geçer. Savaş meydanlarında Türkleri yenemeyen Çinliler, aralarına nifak tohumları saçarak onları kolayca yıkabilmektedir. 

Mustafa Çevik’in şiirsel diliyle zaman duygusunun Türk atlılarının ayakları altında kaybolmasına tanıklık edecek; kahramanlık, aşk, gurur, zafer, acı ve ihanetlerle dolu Orta Asya Bozkırları’nda kendinizi Bumin ve İstemi Kağanlarla birlikte at koştururken bulacaksınız.

MUSTAFA ÇEVİK, 1967 yılında Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu. 1988 yılında Fırat Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Farklı liselerde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalıştı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. Resmi görevle gittiği Ukrayna’da Kiev Dil Bilimleri Üniversitesi, Doğu Dilleri Enstitüsü ve Kiev Milli Savunma Akademisi’nde toplam 10 yıl Türkçe okutmanı olarak görev yaptı. Sinema ve dizi senaryolarının yanında Hükümdar (2012), Zamanın Oğlu (2013) ve Aşka Sığınmak (2014) adlı kitapları yayımlandı.

KUTLU DAĞLAR ÜLKESİ
Göktürkler
Yazar: Mustafa Çevik 
Tür: Tarihi roman
Sayfa sayısı: 264 Sayfa
Kapak tasarım: Eda Ayangil
Yayın tarihi: 01 Mart 2015


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template