♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kim Demiş Gençler Okumuyor Diye… : GO! Kitap

Son dönemde müthiş bir pazar oluşturan ve peş peşe gelen serilerin fenomene dönüşmesiyle gün geçtikçe büyüyen genç yetişkin kategorisi, etkisini Türk okurlara da göstermeye başladı... Dünyada yankı uyandıran kategorinin kitapları, film ve dizilere de uyarlanarak büyük ilginin karşılığını da alıyor... Bizde halen yeteri kadar geniş olmayan bu kategoriye yepyeni bir marka daha eklendi: GO! Kitap... 

Beyaz Balina yayınlarının yeni markası, genç bir ekiple kolları sıvamış ve kitap aşığı gençlere keyifli bir yolculuk vaat ediyor... Eylül ayında, sezonun en dikkat çeken gençlik dizisi “The 100”e kaynak olan romanla başlayan Go! Kitap, ikinci kitap “Yabancı”nın ardından şu sıralar “Tatlı Şeytan”ın eli kulağında... Sözü onlara verelim, hem kendilerini tanıtsınlar hem de kitaplarını... 

Gençler artık dünyanın kitabını okuyor. Ve onları dünyanın en kaliteli gençlik kitaplarıyla buluşturmak için kolları sıvayan ekibimiz yepyeni bir markayla karşınıza çıkıyor: GO! Aşk, gerilim, macera, bilimkurgu, fantastik edebiyat, distopya kitaplarının en iyi örneklerini her yaştan gencin beğenisine sunmak için yola çıkan GO! ekibi bu keyifli yolculukta kendilerine eşlik edecek olan kitap âşıklarına şimdiden teşekkür eder…


Onlar Yalancı, Onlar Hırsız, Onlar Asi, Onlar Kahraman
Onlar İnsanlığın Kaderini Belirleyecek 100 Genç...
Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya’nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür. Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya’ya gönderilecektir. Koloninin geleceği, onların elindedir. 

100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya’da hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.

THE 100 / Kass Morgan
Türü : Roman
Çeviren : Arın Zengin
Editör : Aslı Onat 
1. Baskı / Eylül 2014
300 Sayfa
Etiket Fiyatı : 17.00 TL


Uzaylılar İnsanlarla İki Yıl Önce Bağlantı Kurdu. Şimdi de Dünyalı Cara, Onlardan Birini Evinde Misafir Etmeye Hazırlanıyor.
Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L’eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L’eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L’eihrli öğrenci Aelyx’in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası.

Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx’i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.

Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara’nın artık tek arkadaşı Aelyx’tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx’in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.

YABANCI / Melissa Landers
Türü : Roman
Çeviren : Demet Orhan
Editör : Nurten Hatırnaz 
1. Baskı / Ekim 2014
Sayfa Sayısı : 424
Etiket Fiyatı : 17.00 TL


Zevk, Günahın Tuzağıdır...
On altı yaşındaki, lise öğrencisi Anna Whitt yaşıtlarından biraz farklı bir genç kızdır. Anna, renkler vasıtasıyla insanların duygularını görür, hatta isterse hisseder. Kilometrelerce ötedeki sesleri duyar, kokuları alır. Anna, farklı olduğunu bilir ama "ne" olduğuna dair en ufak bir fikri yoktur. Ta ki gizemli yakışıklı Kaidan Rowe ile tanışana dek. Kaidan, onun da kendisi gibi, iblis soyundan gelen bir Nefil olduğunu açıklayınca Anna'nın önünde karanlık bir dünyanın kapıları aralanır. Kaidan’ın büyüsüne kapılıp bu dünyaya adımını attığında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Hayatı boyunca "iyi bir kız" olan Anna, ya diğer Nefiller gibi iblislere boyun eğip kötülüğe hizmet edecek ya da kaderini baştan yazacaktır…

TATLI ŞEYTAN / Wendy Higgins
Türü : Roman
Çeviren : Demet Orhan
Editör : Nurten Hatırnaz 
1. Baskı / Aralık 2014
Sayfa Sayısı : 536
Etiket Fiyatı : 17.00 TL



Share this:

1 yorum :

  1. bende gençler okumuyor kavramını çok sık duyuyorum. bizler teşvik etmeye devam edeceğiz anlatacağız kitlelere ulaşacağız.

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template