♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Tres metros sobre el cielo / Aşka Yükseliş

Farklı dünyalara ait olan iki gencin öyküsünü anlatan 2010 yapımı İspanyol filmi “Tres metros sobre el cielo”, “Aşka Yükseliş” adıyla 29 Mart’ta vizyona giriyor...

İlk büyük aşklarını keşfetmelerini sağlayacak olan çılgınca bir yolculukta neredeyse imkânsız olan bir yandan da kaçınılmaz ve beklenmeyen bir aşk. Babi iyi niyetli, masum ve zengin bir genç kız. Hache ise isyankâr, fevri, bilinçsiz bir delikanlı, sonu bitmeyen kavgalar ve yasadışı motosiklet yarışları arasında devamlı hayatını tehlikeye atma iştahı ile dolu, sınırları zorlayan bir modeldir.

Fernando Gonzales Molina’nın yönettiği ve Mario Casas, Maria Valverde, Alvaro Cervantes ile Marina Salas’ın oynadığı film, Federico Moccia’nın romanından uyarlanmış. Yoğun ilgi gören uyarlama, Casas’a en iyi çıkış yapan oyuncu ödülünü getirmiş... Devam filmi de geçen yıl gelmiş: Tengo ganas de ti... Yakalanan gençlik filmi serisinin İspanya dışındaki yansımaları ise aynı başarı öyküsüne dayanmıyor... Ne de olsa, gayet mütevazi bir künyenin ürünü bir yapım... TV dizilerinde pişen Molina’nın başarısız ilk denemesinden sonra aradığı çıkışı vermesi, Casas’ın adını duyurması dışında dişe dokunur bir fark yaratamamış olması da süpriz değil... İnternet aleminde bolca seyredilen film, orda da pek olumlu sözlerle anılmıyor... Fragmanı izleyince şaşırmamakta elde değil... Gayet düz, bolca klişelerle dolu bir film olduğu belli... İspanyol çekince, biraz renklerden, görüntülerden parlatmış pazarlamış belli ki... Tamam pazarlar işi bu, ya bizim şirketlere ne demeli... 2010 yapımı bir filmi, korsan mecrada çoktan tezgahtan bile düşmüş filmi vizyona sokmak niye? 




Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template