♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: G. I. Joe Retaliation / G. I. Joe: Misilleme

2009’da 300 milyon doların üzerinde hasılat yapan “G.I. Joe”nun, kaçınılmaz olarak gelen devam filmi “G. I. Joe Retaliation”, “G. I. Joe: Misilleme” 29 Mart’ta vizyona giriyor...

Filmin yapımcısı Lorenzo di Bonaventura, ilk filmin parlak finansal neticelerinin, G.I. JOE dünyasını keşfe devam etmenin kapılarını açtığını hissettiğini “İlk filmin sonundaki, oval ofiste bir sahtekar olabileceği önermesi tamamen eşsiz birşeydi ve bu fikri mercek altına yatırmak çok enteresan olabilirdi diye düşündüm. Filmi tam anlamıyla sahiplenebilecek ve tüm bu çok katmanlı karakterleri ele alıp ciddiyetle işleyebilecek bir yönetmen bulmak çok önemliydi,” diyerek açıklıyor.

Bu devam filminde dümene geçmesi için çeşitli yönetmenler düşünülürken, Paramount’s Film Group’un başkanı Adam Goodman, olağanüstü bir başarı yakalamış olan Justin Bieber filmi NEVER SAY NEVER’da daha yeni işini bitirmiş, yükselmekte olan yönetmen Jon M. Chu’yu önererek, di Bonaventura’ya büyük bir sürpriz yaptı. “Jon ile ilk buluşmamız biraz tuhaf geçti, onun deneyimleri benimkilerden çok farklıydı, tabii onunkiler de benden. Sonra onun G.I. JOE, KOBRA’ya karşı mitolojisiyle büyüdüğünü, G.I. JOE’nun içsel estetiğinin tam olarak ne olduğunu anladığını keşfettim. Bu paha biçilmez bir şeydi,” diye anımsıyor di Bonaventura. “Konuşmalarımızdan sonra, anladık ki ikimiz de birebir aynı filmi yapmaya çalışıyoruz. Müthiş bir ortaklık oldu bu.”

Chu ise şöyle diyor: “Ben G.I. JOE ile büyüdüm, henüz çizgi film ve çizgi roman olduğu dönemlerden beri aşinayım. Bu da bana G.I. JOE markasıyla değişik kuşakları bir araya getirebileceğimizi hissettirdi. Benim versiyonum, hayran bir erkek çocuğunun izlemek isteyeceği film olacaktı.”

G.I. JOE efsanesi çok derinlere iner. Üstlerinden yola çıkılacak ulusal kahraman niteliğinde karakterleri vardır ve bu karakterlerin her birinin kendine ait bir geçmişi, farklılıkları ve özellikleri bulunmaktadır. Devam niteliğindeki bu filme yaklaşırken, film yapımcıları ilk filmden en iyi unsurların ve hikayelerin üzerinden bir yapı kurmak ve bu yapıyı ikinci film boyunca da, eş zamanlı olarak kurulan yeni kimlik ve hissiyat ile birlikte taşımak istediler.  Bu filme, mitolojiden yeni karakterler kazandırma fırsatı sundu.   

Filme kazandırılan üç boyut  ilavesi, filmi bambaşka bir oyun sahasına taşıyacaktı. Bu, hem yapım şirketlerinin, hem de filmin yönetmeni Jon M. Chu’nun nasıl olacağını görmeye can attıkları heyecan verici birşeydi. “Bence 3D bize, seyirciyi filmimizin tam içine davet etme şansı veriyor” diyor Chu. “Filmimizde Tokyo’dan Pakistan’a, ordan Himalaya’lara kadar dünyanın pekçok yerine uzanıyoruz. 3D sayesinde seyircilerimizi buralara götürme imkanımız doğuyor. Bundan da ötesi, bütün aksiyonu tam da oradalarmış gibi deneyimleyebilecekler. Dwayne Johnson’ın yumrukları daha güçlü hissediliyor. Storm Shadow’un kılıcını savurmasına sadece seyirci kalmayacaksınız, kılıçtan korunmak için başınızı eğmek zorunda hissedeceksiniz kendinizi. 3D, filmimizi dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler için çok daha eğlenceli kılıyor. Üstelik, GI JOE hayranları, onu hiç bu şekilde tecrübe etmemişti, işte bu yüzden onları bu maceraya götürmek konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz.” Prodüksiyon notlarına bakılırsa, ilk filmde yapımcıları mutlu eden aşı yeniden tutmaya hazır. 

Devam filminde G.I. Joe'lar sadece ölümcül düşmanları Kobra'ya karşı mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor. Filmin başrollerini D.J. Cotrona, Byung-hun Lee, Adrianne Palicki, Ray Park, Jonathan Pryce, Ray Stevenson, Channing Tatum, Bruce Willis ve Dwayne Johnson paylaşıyor. Kadro gayet iyi, yönetmen zaten seriyle büyümüş... İlk filmin teknolojiyi ne kadar iyi kullandığı düşünülürse, 3D sayesinde görsel makyajı konusunda sıkıntı yaşamayacağımız belli... Fragman umut veriyor... Seyri keyifli devam filmi olacak, zaten bu tür filmlerde konunun dolu dolu olmasını da beklemiyoruz... Vasat bir senaryo olsun yeter, aksiyona doyalım... 



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template