♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Uyandı… Yanındaki Kadın Kanlar İçindeydi ve Onu Tanımıyordu Bile…

“Mali müşavir Caner, o güne dek hiç uyumadığı kadar derin uyuduğu uykusundan polis tarafından uyandırıldı. Odanın, evin içi polis kaynıyordu, telsiz sesleri arasında kendine gelmeye çalışırken, içinde bulunduğu yatağı, yanında yatan kadını hiç tanımadığını fark etti. Kadın kanlar içindeydi ve ölmüştü. Üstelik bütün bunlar kâbus da değildi… Türk polisiyesinin en tanınmış isimlerinden Osman Aysu’nun son kitabı Özgürlük Tuzağı Sayfa6 Yayınları’ndan çıktı!

Türk edebiyatında polisiye-gerilim deyince akla gelen ilk isimlerden Osman Aysu, son kitabı Özgürlük Tuzağı’nda kriminal psikolojinin kapılarını aralıyor. Olay yeri inceleme polislerini bile şaşırtacak türden bir açılışla başlayan Özgürlük Tuzağı, okuyucuyu aklın, suçun, ucu kolay yakalanamayacak çıkar ilişkilerinin ve beklenmedik sürprizlerin dünyasına davet ediyor sizi. 

Mali müşavir Caner’in, sabah polis tarafından uyandırılıp yanında daha önce hiç tanımadığı   –belki de tanımadığını söylediği– kanlar içinde yatan bir kadın cesedini görmesiyle başlayan kitapta, katil zanlısı Caner, genç ve hırslı bir avukat olan Feride’nin, deneyimli bir cinayet şube komiserinin kesişen yollarına tanıklık edeceksiniz! 

Şizofreni göz mü kırpıyor? 
Güzel eşi Sibel’in, “Alkolle başı hiç hoş değildir, her akşam evine dönüş saati bellidir,” dediği Caner, acaba ikili bir hayat mı yaşamaktadır? 
Ya adı hiçbir dedikoduya karışmayacak kadar steril yaşayan sosyetik isim Serap Üçok sanıldığı kadar masum mu? Peki ya eşinin bir cinayete kurban gittiğini öğrenen Üçok Holding’in sahibi Fazıl Bey… 

Özgürlük Tuzağı, aldığı yüksek alkol ve uyuşturucu maddeler nedeniyle geçirdiği şaibeli gecenin ardından sosyetik bir güzelin ölü bedeninin yanında uyanan ve başucunda kanlı bir hançer bulunan Caner’in içinde kendisinin bile tanımadığı vahşi bir psikopat mı yatmaktadır, yoksa genç adam her ifadesinde söylediği gibi masum mudur? 

Peki, sosyetik güzeli kim, niçin öldürmüştür? Dev bir holdingin sahibinin “sütten çıkmış ak kaşık kadar temiz” görünen zarif ve olgun eşinin, aslında insanların tanıdığı bildiği hayatının çok ötesinde; yasak aşklar, uyuşturucu ve seksüel fantezilerle örülü gizli bir dünyası mı var? Özgürlük Tuzağı bir nefeste okunacak türden bir kitap. Nasıl bittiğini siz bile anlayamayacak ve sarsılacaksınız! 

Özgürlük Tuzağı
Gözüne çarpan manzara korkunçtu.
Hemen yanı başında kanlar içinde yatan bir kadın cesedi vardı. Gözlerine inanamadı.
Yataktaki kadın karısı Sibel değildi ve onu hiç tanımıyordu.
Caner panik içinde yatakta cansız yatan çıplak kadına 
bir daha baktı. Başı zonklamaya başlamıştı. 
Genç adam olanları bir türlü kafasında toparlayamıyordu…

Akıl almaz bir cinayet planı ve gerçeğin izini süren genç bir avukat. Deliller ise tek bir kişiyi işaret ediyor, peki ya o şüpheli gerçek suçlu değilse…

Temponun hiç düşmediği bu kovalamacada kazanan kim olacak? Müvekkilinin masumiyetine inanan 
genç avukat Feride mi?

Polisiye türünün edebiyatımızdaki usta kalemi Osman Aysu’dan heyecanla okuyacağınız yepyeni bir roman...


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template