♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Arslanköylü Sinemacı Kadınlardan “Yün Bebek” Geliyor

Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu Ümmiye Koçak'ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı sinema filmi 'Yün Bebek' bütün zorlu iklim koşullarına rağmen devam etmekte. Yün Bebek filmi Torosların zirvesinde yaşayan küçük yörük kızı Elif'in hikayesini anlatır. Kadının kadına şiddetini konu alan filmde sadece kadın karakterler yer almakta. Arslanköylü kadınlar tiyatro oyuncuları ve bölge insanlarının rol aldığı filmde, tamamen amatör oyuncular var. Ocak ayından bu yana alt yapı çalışmaları için Arslanköy'de bulunan ekip, çalışmalarda son aşamaya geldi. Dekor ve kostüm olarak otuz yıl öncenin eşyaları kullanılacak. Arslanköylü kadınlar kasabada ev ev dolaşarak döneme ait dekor ve kostüm topladı. Oyuncular ile alt deneme çekimleri yapılıyor. Torosların zirvesinde üç metre karda çalışmaları sürdüren oyuncular, yolların kapanması ve çığırların buz tutmasından etkilendi. Çalışmalar esnasında ana karakterden biri düşerek elini kırdı, biri belini incitti; teknik ekipten birinin kafası zedelendi ve birinin belinde çıkma oldu.  Ümmiye Koçak Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Birimine proje göndererek destek talebinde bulunduklarını, dosyalarının incelendiğini ve önümüzdeki günlerde sonucunun belirleneceğini söyledi. 

Ümmiye Koçak " Burada şartlar çok zor, burası afet bölgesi, yollar kapalı, üç metre karda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan Anadoluda'ki kadınlara sesleniyoruz. Anadolu kadınları, gerçekten çok zekiyiz, akıllıyız ve o kadar çok şey başarabiliriz ki... Yeter ki gerçekten istemesini bilelim ve isteyelim, istemeyene kimse bir şey vermez. Artık Anadolu kadınları uyduruk televizyon programlarını  izlemeyi bırakmalı ve faydalı şeyler ile uğraşmalı. Çocuklarımız bir şey sorduğunda biz bilmeyiz babana sor dememeliyiz, kendimizi geliştirmeliyiz."  dedi.


Filmin yapımcılığını Gürhan Ötün, senaryo danışmanlığını Fuat Demirhan, ikinci yönetmenliğini Yasin Korkmaz, görüntü yönetmenliğini Kadir Baziki, ses operatörlüğünü Mehmet Dahaoğlu yapıyor. Mersin Sinema Derneği'nin yapımını üslendiği filmin sponsorluğunu; Mersin Ticaret Borsası ve Akdeniz Belediyesi yapmakta. Ayrıca filme; Toroslar Kaymakamlığı, Mersin Esnaf Odası, Bilen Otomotiv, Sabah Et Lokantası, Gürbüz Elektirik ve Kargıpınarı Belediyesi destek oluyor. 

Filmin hikayesi:
Elif; annesi, babası ve babaannesi ile birlikte Torosların zirvesinde yaşan küçük bir yörük çocuğudur. Babaannesi, babasını da kullanarak hem Elif'e hem de annesine hayatı zindan etmektedir. Sözlü ve fiziksel şiddet Elif'in ve Annesinin günlük hayatının bir parçası olmuştur. Elif'in annesi Hatice; bir yandan evin günlük işlerini yapmakta bir yandan da Elif'i bu şiddet ortamında birazda olsa mutlu etmeye çalışmaktadır. Elif ve annesi Torosların bütün zor şartlarına direnmektedir; oduna gitmekte, keçi gütmekte ve bir an olsun boş durmamaktadırlar. Elif'in babaannesi rahatsızlanır ve hayatını kaybeder. Aradan fazla zaman geçmeden babası da kaza sonucu ölür. Elif ve annesi yalnız kalır. Birbirlerine ve hayata sıkı sıkıya tutunurlar.Onlar için her şey daha yeni başlar...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template