♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Filmekimi'nin Ardından


İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi’nin, 8-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul ayağı sona erdi. Geçtiğimiz haftasonu boyunca İzmirli sinemaseverlere de film keyfi yaşatan Filmekimi, Ekim ayı boyunca Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır’da sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek.

Filmekimi’nin yoğun ilgi gören İstanbul gösterimleri 15 Ekim Cumartesi günü 21.30 seansıyla sona erdi. Onuncu yılında yine büyük ilgi gören Filmekimi’nde, 8 gün boyunca 4 salon ve 161 seansta gösterilen 40 film, 47 bin sinemaseverle buluştu ve salonlardaki doluluk oranı %99’a ulaştı.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, ilk sekiz senesinde evsahipliği yapan Emek’in yokluğunda Atlas ve Beyoğlu’nun yanı sıra Cinebonus Maçka G-mall ve Nişantaşı City’s sinemaları olmak üzere toplam 4 salonda izleyicilerle buluştu. 1 Ekim’de bilet satışına başlanan Filmekimi gişelerinde uzun kuyruklar oluştu, birçok filmin bileti satışa çıktıktan kısa süre sonra tükendi.

Onuncu yılında, Avrupa Birliği programı MEDIA Mundus’un desteği ve Saraybosna, Sofya ve Transilvanya film festivalleriyle işbirliği halinde İstanbul sınırlarını aşan Filmekimi’nin İstanbul’dan uzak ilk hafta sonu İzmir’de gerçekleştirildi. İzmirli sinemaseverlerle ilk kez buluşan ve izleyiciden büyük ilgi gören Filmekimi, 13-16 Ekim tarihleri arasında YKM Cinebonus’ta düzenlendi. 16 seansta 16 farklı filmin gösterildiği Filmekimi programında yer alan Lars von Trier’in Melankolia, David Cronenberg’in Tehlikeli İlişki ve Jean-Pierre Dardenne ile Luc Dardenne’in Bisikletli Çocuk filmleri, İzmirli sinemaseverlerin en çok ilgi gösterdiği filmler oldu.

Filmekimi yeni sinema sezonunu müjdelemeye Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır’la devam ediyor. 16 filmden oluşan Filmekimi seçkisi 20-23 Ekim’de Bursa Burç ve Konya’da KuleSite Avşar Sineması, 27-30 Ekim’de Trabzon’da Cinebonus Forum Trabzon ve Diyarbakır’da Avrupa Sineması’nda izleyicilerle buluşacak. Bilet fiyatları Bursa, Konya ve Trabzon için 8 TL ve 5 TL (indirimli), Diyarbakır için 5 TL ve 3 TL (indirimli) olarak belirlendi. Biletler, Biletix üzerinden ve gösterimlerin olacağı sinemalardan temin edilebilir.

Medya sponsorluğunu CNBC-e, Radikal ve Radyo Eksen’in üstlendiği Filmekimi gelecek yıl yine Ekim ayında İstanbullu sinemaseverlere merakla beklenen, ödüllü filmleri sunacak. Programla ilgili ayrıntılı bilgiye filmekimi.iksv.org adresinden erişebilir.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template