♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tony Curtis (1925–2010)


Macar asıllı ünlü oyuncu Tony Curtis 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncu kızı Jamie Lee Curtis'in doğrulamasıyla sinema dünyası bir günde iki vefat haberiyle sarsılmış oldu.

1949 yılında How to Smuggle a Hernia Across the Border filmiyle sinemaya adım atan aktör, yüzden fazla filmde oynadığı kariyerinde Hollywood'un en parlak döneminde yıldız oyuncu statüsüne erişen oyunculardan biriydi.

Marilyn Monroe ve Jack Lemmon'la başrollerini paylaştığı Some Like it Hot ile dünya çapındaki ününü sağlamlaştıran Curtis, 1959 Oscarlarında Stanley Kramer'in The Defiant Ones'ıyla adaylık kazanmıştı. Son olarak 2008'de Montreal Film Festivali'nden aldığı Özel Onur Ödülü dahil 17 ödülle dolu kariyerinde senede birden fazla filmde oynayan ve bunu 1998'e dek sürdüren bir kaç yıldızdan biriydi.

Son olarak 2008 yapımı David & Fatima'da karşımıza çıkan aktörün adı 2011'de gösterime girmesi planlanan Edgar Allen Poe'nun kısa öyküsünden uyarlanan Morella için geçiyordu.

Curtis'in ölümüyle Bazıları Sıcak Sever filminin esfane üçlüsü de kimbilir belki gökyüzünde Bazıları Bulut Sever filmi için buluşmuş oldu...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template