♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Sinemanın Ustaları ile Birebir Atölye Çalışmaları

Tiyatro ve sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese, uluslararası başarıları ile tanınan senarist, oyuncu ve yönetmenlerle birlikte, 4-7 günlük atölye çalışmaları fırsatı sunan Akademİda’nın 2012 programının kesinleşen atölyeleri açıklandı.

Yamaç Okur ile Yaratıcı Yapımcılık Atölyesi 24 Haziran – 1 Temmuz
Berat İlk ile Stop Motion Canlandırma Atölyesi 2-8 Temmuz
Altyazı Dergisi ile Sinema Okur Yazarlığı Atölyesi 12 -18 Temmuz
Jordi Wijnalda & Brian Love ile  Film Yapımının Unsurları 18 – 22 Temmuz* (Atölye dili İngilizce'dir)
Serdar Yılmaz ve Nadide Argun ile Sanat Yönetmenliği ve Yapım Tasarım Atölyesi 5-12 Ağustos
Özcan Alper ile Film Geliştirme Atölyesi 12 -19 Ağustos
Ümit Ünal ile Senaryo Geliştirme Atölyesi 21 – 26 Ağustos
Meltem Cumbul ile Eric Morris Metodu Oyunculuk Atölyesi 26 Ağustos–2 Eylül
Reha Erdem Atölyesi 2-9 Eylül

Asos (Çanakkale) yakınlarında, Ege’ye bakan Kozlu Köyü’nde, bir ana eğitim binası ve üç lojmandan oluşan Akademİda, 2010 yazında, dünyanın önde gelen sinema okullarından  Columbia Üniversitesi’nden iki film profesörünün gerçekleştirdiği senaryo geliştirme atölyeleri ile temellerini attı.

2011 senesinde gerçekleşen atölyeler arasında Nick Proferes-Milena Jelinek ile Senaryo Atölyesi, Zeynep Özbatur Atakan ile Film Yapımcılık Atölyesi, Altyazı Dergisi ile Film Analiz Atölyesi ve Reha Erdem ile Film Yapım Atölyesi yer alıyordu.

2012 senesinde de Akademİda’nın hem profesyonellere hem de amatörlere ışık tutan atölyeleri alanlarında uzman eğitmenler ve sanatçılar ile gerçekleşecek. Katılımcıların sinemanın farklı alanlarında kendilerini geliştirmelerine ortam sağlayan, birebir çalışma imkanı veren Akademİda, aynı zamanda projelerin sağlıklı geliştirilmesi ve farklı açılardan yorumlanarak sağlam inşa edilmesine de ortam sağlıyor. 

Bulut Film’in kurucularından Yamaç Okur proje stratejileri ve önem öncelikleri detaylarıyla yaratıcı yapımcılık atölyesi, Canlandıranlar Yetenek Kampı kurucusu Berat İlk ile 'Stop Motion' animasyon ve canlandırma atölyesi, aylık sinema dergisi Altyazı Dergisi ile sinema okur yazarlığı atölyesi, Avrupa ve Amerika’nın pek çok farklı yerinde film çekmiş olan Jordi Wijnalda ve HBO, TBS, TNT gibi kanallarla da çalışan Brian Love’ın sinemanın temel elementlerini işleyecekleri ortak atölyeleri Haziran ve Temmuz aylarındaki atölyeler.

Ağustos ayındaki atölyeler arasında Türkiye’de ve uluslararası yarışmalarda sanat yönetmenliğini yaptıkları pek çok film ve belgesel ödül alan Serdar Yılmaz ve Nadide Argun ile sanat yönetmenliği ve yapım tasarımı atölyesi, Anlat İstanbul ve Nar filmleri ile tanıdığımız Ümit Ünal ile senaryo geliştirme, Meltem Cumbul ile Eric Morris Metodu Oyunculuk Atölyesi, Özcan Alper ile Film Geliştirme Atölyesi ve Eylül ayında Reha Erdem yönetmenliğindeki sinema atölyesi yer alıyor.

Akademİda’nın Öncelikli hedefi, sinema ve diğer alanlarda çalışan genç profesyonellere, birer haftalık yoğun eğitimle kendi alanlarında donanım kazandırmak. Atölyeler ve katılım şartları hakkında www.akademida.org adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

2012 Atölyeleri Detayları;

Yamaç Okur ile Yaratıcı Yapımcılık Atölyesi 
25 Haziran – 1 Temmuz 
Türk sinemasına katkıları ile yapımcılığın önemini ortaya çıkartan Bulut Film’in kurucularından olan Yamaç Okur, yapımcı olmayı hedefleyenlere ve aldıkları destekler ile kendi filmlerinin yapımcıları olacak olan yönetmenlere yönelik atölyesinde, katılımcıların uzun yada kısa metraj projelerinin üstünden geçerek önceliklerini saptayacak ve bütçe kapsamında stratejilerini belirleyecek. 

Berat İlk ile Stop Motion Canlandırma Atölyesi 
2-8 Temmuz
Canlandıranlar Yetenek Kampı’nı tasarlayıp hayata geçiren Berat İlk, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel iletişim Bölümü’nde ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film Bölümü’nde dersler veriyor. Stop Motion üretim sürecinin aşamalarını pratikler , tarihini teori üzerinden işleyen 5 günlük yoğun bir programda, katılımcılar ışık canlandırma, insan-nesne canlandırma gibi tekniklerle, çeşitli malzemeler üzerinde çalışmalar yapacaklar.

Altyazı Dergisi ile Sinema Okur Yazarlığı Atölyesi 
12-18 Temmuz 
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde çıkan aylık sinema dergisi Altyazı, izlediğimiz filmler ile yaşadığımız dünya arasındaki bağlara ayna tutmayı amaçlıyor. Atölye kapsamında film dilinin ve kültürünün temel kavramları ve sinematografi, mizansen, ses, kurgu gibi temel öğeleri ele alınacak. Altyazı ekibi adım adım bir filmin nasıl okunacağını işleyecek. 

Jordi Wijnalda & Brian Love ile Film Yapımının Unsurları *
18 – 22 Temmuz
Avrupa ve Amerika’nın pek çok yerinde film çekmiş olan Jordi Wijnalda ve HBO, TNT gibi kanallarla da çalışan yönetmen Brian Love ortak bir çalışma ile farklı filmler ve yönetmenleri konu edinerek sinemanın temel yapı taşları olan yönetmenlik, sinematografi ve editing süreçlerini ele alacaklar. 

*Atölye dili İngilizce’dir.

Serdar Yılmaz ve Nadide Argun ile Sanat Yönetmenliği ve Yapım Tasarım Atölyesi 
5-12 Ağustos

Uzun yıllar  filmlere ve belgesellere sanat yönetmenliği ve yapım tasarımı yapmış olan Serdar Yılmaz ve Nadide Argun iki bölümden oluşan atölyelerinin ilk iki gününde, Türk yapımı ve yabancı filmler üzerinden yapı tasarımı, sanat yönetimi, aksesuar yapımı, story board ve mekan tasarımı, bakanlık ve uluslararası fonlara baş vurmak için bütçelendirme ve görsel konsept oluşturma konuları ele alınacak. Atölyenin ikinci kısmını oluşturan 5 gün içinde katılımcılar kendi projeleri üzerinde birebir çalışacak. Serdar Yılmaz ve Nadide Argun’un görev aldığı ve ödül aldıkları filmler arasında Gölgesizler, Cenneti Beklerken, Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Tatil Kitabı gibi filmler yer alıyor. 

Özcan Alper ile Film Geliştirme Atölyesi 
12-19 Ağustos 
Sonbahar, Kars Hikayeleri ve Gelecek Uzun Sürer filmleri ile yurt içinde ve ulusal festivallerde pek çok ödül alan, Türk sinemasının genç yeteneklerinden olmanın yanı sıra samimi bir ses olarak da tabir edilen Özcan Alper ile gerçekleşecek olan atölyenin detayları Haziran’da www.akademida.org adresinde açıklanacak. 

Ümit Ünal ile Senaryo Geliştirme Atölyesi 
21-26 Ağustos
Anlat İstanbul ve Nar filmlerinden tanıdığımız, pek çok Yeşilçam ve modern Türk sineması filminin senaryosuna imza atmış Ümit Ünal’ın profesyonel ya da amatör, sinema eğitimi almış yada almamış herkese açık olan senaryo atölyesi. Atölye hem fikrini senaryolaştırmak için yardım almak isteyenlere hem de elindeki senaryosunu paylaşmak ve geliştirmek isteyenlere açık. 

Meltem Cumbul ile Eric Morris Metodu Oyunculuk Atölyesi
26 Ağustos – 2 Eylül
Eric Morris metodunun İstanbul resmi eğitmeni olan Meltem Cumbul, profesyonel oyunculara yönelik bu atölyede, Eric Morris metodunu kullanarak özel bir çalışma gerçekleştirecektir. Bu çalışma Psikanaliz ve Stanislavski metodlarını da kullanarak “derinleşmenizi” sağlayan Eric Morris yaklaşımını, çeşitli uygulamalı alıştırmalarla geliştirecek oyuncunun sürprizli olmasını sağlayan fütursuz olabilmeyi size öğretecektir. 

Reha Erdem Atölyesi 
2-9 Eylül 
Korkuyorum Anne, Kaç Para Kaç, Kosmos filmlerinin yönetmeni Reha Erdem’in, geçen sene de Akademİda ev sahipliğinde gerçekleştirdiği atölyesinin 2012 senesine ait detayları Haziran’da www.akademida.org adresinde açıklanacak. 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template