♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Terminator The Sarah Connor Chronicles : Beyazperdeden Sağlam Referanslarla Beyazcama


1984 yılında beyazperdeye gelecekten gelen kötü bir robot izleyen herkesi esir almıştı. Dönemin teknolojik imkanlarını zorlayan görüntüler eşliğinde emekleme dönemindeki fantastik bilimkurgu filmlerine büyük bir ivme kazandırmıştı Terminatör.

Kıyamet Günü başlığı ile ikinci Terminatör filmi beyazperdede göründüğünde yıl 1991’di. Ve herkesin kafasındaki soru aynıydı. “Nasıl oluyor?” Dönemin en yeni özel efekti ile desteklenen filmde yok edilmesi imkansız görünen T-1000 karakteri bugün özel efektlerin geldiği noktada bir milad olarak kabul edildi bile.

Serinin “Makinelerin yükseleşi” başlıklı son filmi ilk ikisine göre başarısız bulunsa da yine kötü robot anlamında bir adım ileri gidiyordu.

İşte mevzubahis dizimiz Terminator: The Sarah Chronicles bu noktada doğuyor. İkinci filmin bittiği yer ile üçüncü filmin başladığı aralığa oturtulan bir zemine sahip.

Zaten açılış sahnesi, Terminatör 2’de Sarah’ın gördüğü o meşhur kıyamet rüyasına göndermeler barındırıyor. İlk bölümde bol miktarda gönderme ile izleyiciye aslına sadık kalınacağı mesajı veriliyor. Bu sayede de hiçbir dezavantajı olmadan, yeni başlayan dizilerden farklı olarak kendinizi bir anda hikayenin içinde bulmanız gecikmiyor. Su gibi akan 45 dakkanın sonunda da alkışı hak eden bir işin ortaya çıktığı belirginleşiyor.

Connor ailesi sürekli kaçıyor. Takipte robotumuz mevcut her zamanki gibi. Dizinin ortalarına doğruda iyi robotumuz Cameron ortaya çıkıyor. İlk bölümün final sahnesi de dizinin rotasını çizmiş oluyor.

İlk bölümün yani Amerikan dizi sektöründeki adıyla “Pilot” bölümün yönetmeni David Nutter. Zamanının en iyi dizilerinden Johnny Depp’li “21 Jump Street”, The X Files, Millennium başta olmak üzere birçok diziyi yönetmiş önemli bir isim. James Cameron’un adının geçtiği her dizinin pilot bölümlerini çekmiş olduğunu da özellikle belirtmek lazım. 34 ayrı dizide yönetmenlik yapmış bir isimle başlanması da yerinde karar zaten.

Senaristi ise ayrı bir yıldız isim Josh Friedman. Dünyalar Savaşı, Black Dahlia sonrası ele aldığı senaryoyu James Cameron desteği ile doğru zamana oturtuyor.


Sarah Connor rolünü üstlenen Lena Headey’i en son 300’de kraliçe rolünde izlemiştik. 1992’den bu yana irili ufaklı rollerle karşımıza çıkan bir isim. Belleklere kazınmış Linda Hamilton’u aşması biraz zor olacak gibi. Ama en azından ekip fiziksel benzerliği olan birini oynatma gafletine girmeyerek, oyuncuya biraz avantaj sağlamış.

John Connor rölünde Thomas Dekker’i ise Heroes’un Zach’i olarak kabul görmüş sevilmişti. 1987 doğumlu oyuncu, henüz 7 yaşında başladığı dizi kariyerinde şimdiden 4 ödüllü bir oyuncu ünvanını eklemiş bir isim.

İyi robot Cameron rolünde bir yıldız mevcut. Enteresan fiziği ile ön plana çıkan Summer Glau, özellikle kült dizi Firefly ile milyonların sevgilisi olmuştu. The 4400 dizisinin takipçileri de kendisini Tess Doerner rolünden hatırlayabilirler.

İyi seçilmiş oyuncu ekibi, filmin yaratıcı ekibinin desteği ile Terminator: The Sarah Connor Chronicles izlenmeye değer dizilerden biri olarak heyecanla izleyicisini bekliyor… Kayıtsız kalmayın.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template