♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye’de

Yapım : 2007, Türkiye
Tür : Komedi
Yönetmen : Zeki Alasya
Senaryo : Faruk Karaçay
Oyuncular : Zeki Alasya, Derya Baykal, Şahap Sayılgan,
Bahadır Tokmak, Süleyman Demirel, Yeliz Yeşilmen
Yapımcı : Cemil Çetin


Aslında iyi bir başlangıç yaparak başlıyor film. Milli güvenlik toplantısında sıkılan cumhurbaşkanı, tatile çıkıyor ama kimseye haber vermeden?!

İlk yarım saat oldukça keyifli ilerliyor. Özellikle Cumhurbaşkanının şöförü ile ilgili sahneler çok iyi akıyor.

Ama arabaya alınan hayat kadını ile konunun bambaşka bir yere gideceği belirginleşiyor. Araba kazası ile köye sığınan Cumhurbaşkanı, kendini doktor olarak tanıtıyor. Buraya kadar girilen konu, yapılan giriş birçok şeye gebe elbette. Ama hiçbiri olmuyor neredeyse. Kasabalı iyi bir kadro tarafından oynanıyor üstelik. Bu iyi kadro politik hiçbir hicivde çok iyi kullanılabilecekken, hafif bir öyküyle ziyan ediliyor.

Derya Baykal, cumhurbaşkanı eşi olarak neredeyse yok gibi. Ordu mensupları da hayli karikatürize duruyor. Her daim ketumlukları, soğukkanlılıkları ile bilinen insanları, durum komedisi içinde göstermeye çalışmak da ters tepiyor. Haber Spikeri Deniz Arman, başbakan rolünde de haber sunuyor adeta. Ama role yakıştığını belirtmek lazım.

Hayat kadını ve pezevengi ile oluşan yan öykücük son derece gereksiz. Beklenen bu öyküde de gerçekleşmiyor.


Çıkış noktası itibariyle parlak bir hiciv olabilecekken film, ortalarından itibaren tüm fırsatlarını harcıyor.

Amerikan başkanının ziyarete geleceği haberi üzerine, verilen tepkiler de basit duruyor. Oysa sahne filmin patladığı yerlerden biri. Süleyman Demirel röportajı ne kadar parlak bir fikirse, her şeyin ortaya çıktığı sahneler bir o kadar kötü.

Hayat kadını, küçük kasaba bileşeni de, tüm klişelere geçit töreni hazırlıyor adeta.

Tüm eksiklerine rağmen keyifle izlenirken, çok kötü bir final yapıyor film. Bir operasyonun verdiği şaşkınlık, yaratacağı karmaşa etkili olabilir, filme daha iyi bir final yapılabilirdi.

Cumhurbaşkanı rolünde Zeki Alasya gayet iyi, tabi aksadığı yerler de yok değil. Yan karakterler konusunda ise başarılı oyunculuklar mevcut. Cenk ve Erdem’de adeta filmin bonusu olmuşlar.

İyi bir politik hiciv olabilecekken, lastiği patlayan araba gibi ağaca toslayan film, tüm fırsatlarını cömertçe harcıyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template