♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Pelin Çakıcı’nın roman içinde romanı “Rachel Schnabel’in Yarım Kalmış Öyküsü” Guttenberg Etiketiyle raflarda


Özgün ve kaliteli eserleriyle yüz yıla meydan okuyan İnkılâp Kitabevi çatısı altında kurulan ve kurgu kitaplarla öne çıkan Gutenberg, Türk yayıncılığının en genç ve en başarılı yazarlarına aday olacak Pelin Çakıcı’yı okurla buluşturuyor. 

Pelin Çakıcı tarafından kaleme alınan Rachel Schnabel’in Yarım Kalmış Öyküsü, İnkılâp Kitabevi çatısı altında kurulan Gutenberg imzasıyla raflardaki yerini alıyor. 

Sürükleyici Kurgusuyla Okuru Derinden Etkiliyor
Rachel Schnabel’in Yarım Kalmış Öyküsü’nde geçtiğimiz yüzyılın en can yakıcı gerçeğine ilk başlarda bir çocuğun gözünden bakılıyor. Sonraları bu çocuk büyüyor ve Nazi sempatizanı babasıyla yaşadığı çatışmalara adeta isyan niteliğinde bir Yahudi kıza, Rachel’e âşık oluyor. İlkokul sıralarında dostlukla başlayan bu aşk, hem Rachel’in hem Hans’ın hayatını temelinden sarsıyor.

Henüz ilk kitabıyla okuru derinden etkilemeyi başaran yazar, çatışmalarla dolu kurgusunu öyle ilmek ilmek işliyor ki okur, her satırıyla adeta o zamanın Almanya’sında nefes alıyor. Pelin Çakıcı, roman içinde roman tekniğini, geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki kırılmaları, karakterlerin psikolojik tahlillerini ve mekân betimlemelerini de oldukça gerçekçi ve ustalıkla vermeyi başarıyor. Kurgunun sürükleyiciliğinin yanında dönemin tarihi, siyasi ve ekonomik nabzını ise yine başarıyla tutuyor. 

Rachel Schnabel’in Yarım Kalmış Öyküsü / Pelin Çakıcı
396 Sayfa
140 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template