♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Profil Kitap’tan Mart Yenileri


Profil Kitap Mart ayını üç kitapla karşılıyor. Özellikle “Erken Çöken Karanlık” ile okurunu etkileyen Kay Redfield Jamison “Karanlıktaki Ateşler” ile bu kez ilham verici bir rehberlik yapıyor. ünlü psikiyatr Elisabeth Kübler-Ross’un uzun yıllar boyunca ölüme yakın deneyim yaşayan yirmi binden fazla kişiyle yaptığı çalışmalara dayanan bulguları bir araya getirdiği “Ölümden Sonra Yaşam” da ayın diğer ilgi çekici kitabı. Çocukları da unutmayan Profil Kitap, Serçe Sultan serisinin ilk kitabı “Padişahın Kayıp Hazinesi” macera davetinde bulunuyor.

Karanlıktaki Ateşler * Huzursuz Aklı İyileştirmek / Kay Redfield Jamison
Yılın New Yorker En İyi Kitabı
“Durulmayan Bir Kafa” ve “Erken Çöken Karanlık” kitaplarının övgüyle anılan yazarı Kay Redfield Jamison bu eserinde, huzursuz aklı iyileştirme arayışının binlerce yıllık hikâyesini ele alıyor. 

Kay Jamison; Antik Çağ’dan başlatıp yirmi birinci yüzyıla kadar devam ettirdiği örneklerle, zihinsel acının iyileştirilmesinde tıbbi tedavilerin yanı sıra dinin, ritüellerin ve efsanelerin önemini de ortaya koyuyor. Psikiyatri ve psikoterapinin kökenlerine ve gelişimine ışık tutarken hem psikoterapiyi hem de bir şifacıyı iyi yapan şeyin ne olduğunu ve zihnin yenilenmesinde hayal gücü ile hafızanın rolünü yazıyor. Sanatçıların, yazarların, öncü şahsiyetlerin hatta kurgusal karakterlerin bizi bir toplum olarak iyileştirmeye nasıl yardımcı olduğunu açıklıyor. 

Travma sonrası stres bozukluğundan mustarip askerlerden; yas tutan, kederli, depresyonlu veya başka türlü huzursuz akıllara sahip kişilere ve bipolar bozuklukla kendi mücadelesine kadar muhtelif birçok deneyimi okuruna aktaran Jamison, iyi uygulandığında psikoterapi ve diğer tedavilerin ne kadar dikkate değer olabileceğini gösteriyor.

Okurunu derin bir düşünsel yolculuğa çıkaran bu kitap, karanlığın çöktüğü zihnin labirentlerinde ışığa ulaşmaya çalışanlar için ilham verici bir rehber…
Çeviri: Sezer Soner, 320 Sayfa, 300 TL


Ölümden Sonra Yaşam * Ölüme Yakın Deneyimlerden Öğrenilen Dersler  / Dr. Elisabeth Kübler-Ross
Ölüm deneyimi, doğum deneyimiyle neredeyse aynıdır. Bu, oldukça basit bir şekilde kanıtlanabilecek farklı bir varoluşa gözlerini açmaktır. Binlerce yıl boyunca öbür dünya ile ilgili şeylere “inan”dırıldınız. Fakat benim için bu artık bir inanç meselesi değil, daha çok bir bilme meselesi. Ve gerçekten bilmek istemeniz kaydıyla, size bu bilgiyi nasıl edinebileceğinizi anlatmaya da hazırım.  Elisabeth Kübler-Ross
Ölümden Sonra Yaşam, ünlü psikiyatr Elisabeth Kübler-Ross’un uzun yıllar boyunca ölüme yakın deneyim yaşayan yirmi binden fazla kişiyle yaptığı çalışmalara dayanan bulguları bir araya getiriyor. İnsanoğlunun varoluşundan beri cevap aradığı ölüme ve sonrasına dair soruları aydınlatırken ölüm anının evrelerini açıklıyor.

Elisabeth Kübler-Ross bu kitapta, ölmek üzere olan insanlara, sevilen birinin ölümünü anlamaya ve bu acıyla başa çıkmaya yardımcı olabilecek şekilde ölüme dair bilinmezliğe ışık tutarak okuru ölüme korkuyla değil daha anlayışlı ve şefkatli bir sevgiyle yaklaşmaya davet ediyor.
Çeviri: Sezer Soner, 96 Sayfa, 150 TL


Serçe Sultan – 1 * Padişahın Kayıp Hazinesi
Yazan: Sümeyra Üzer
Resimleyen: Irma Z. Çetinkaya
Her şey sarayın bahçesinde bulduğum eski bir kâğıt parçasıyla başladı. Hayatım değişmişti. Çünkü bu bir hazine haritasıydı! Ah bu arada kendimi tanıtmayı unuttum. Gerçi sultanlar kendini tanıtmaz ama hadi senin için bir istisna yapayım. Ben Serçe Sultan. Topkapı Sarayı’ndaki kuş sarayında yaşayan bir sultanım. Günlerim kum banyosu yapmak ve saray yemeklerinin kırıntılarını yemekle geçiyordu ki bulduğum harita yüzünden keyif yapacak zamanım kalmadı. En yakın dostum, saray aşçısının oğlu Feridun’la acayip komik bir maceraya atıldık. Kimi zaman kahkahalar attık kimi zaman uçtuk, yuvarlandık. E kolay değil. Aradığımız koskoca Kanuni Sultan Süleyman’ın hazinesiydi. Peki hazineyi bulabildik mi? Cevabı bu kitabın sayfaları arasında!
Roman, 128 sayfa, 200 TL





Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template