♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Pearl Jam yeni albümünü duyurdu: Dark Matter


Grunge efsanesi olarak elde kalan tek kıymetlimiz Pearl Jam, yeni albümünü ilk single ile duyurdu. “Dark Matter” adını taşıyan albüm 11 şarkıdan oluşacak ve 19 Nisan’da kulaklarımızı dolduracak. Yayımlanan ilk single da albümle aynı adı taşıyor. Yoğun gitar riffleriyle dolu şarkıdan anladığımız kadarıyla grubun son dönem soundu aynen devam ediyor. Daha fazla gitar içeren dönemlerinde “Gigaton”dan da fazla uzağa düşmedikleri belli. Merak ve heyecanla bekliyoruz. Resmi sitede açılan ön siparişlerle kalmaz da umarım ülkemizde de dağıtıma girer özel edisyonları ve plakları diyerek pası bültene atıyorum.

Pearl Jam’in 12. stüdyo albümü Dark Matter, Mayıs’ta başlayacak dünya turu öncesinde, 19 Nisan’da Monkeywrench Records/Republic Records etiketiyle yayımlanacak. Albüm ile aynı isimli çıkış parçası şimdi tüm dijital platformlarda. 2020 yılında geniş kitleler tarafından Gigaton albümünden sonra yayınlanan ilk Pearl Jam projesi Dark Matter’ın prodüktör koltuğunda, GRAMMY® ödüllü yapımcı Andrew bulunuyor. 

2023'te Pearl Jam üyeleri - Eddie Vedder [vokal], Jeff Ament [bas], Stone Gossard [ritim gitar], Mike McCready [solo gitar] ve Matt Cameron [davul] - Malibu'daki Shangri-La Stüdyolarında, Andrew Watt yönetiminde üretim sürecine başladı. Aynı alan içinde yakınen vakit geçiren grup üyeleri müzikal olarak en üst seviyede iletişim kurdular. Hızlı bir şekilde yazılıp kaydedilen Dark Matter, sadece üç haftada doğdu. Sonuç olarak, Dark Matter, ömür boyu süren yaratıcı partnerlik ve kardeşlik ruhunu tek bir işte yoğunlaştıran bir grup eski dostun paylaştığı bir enerjiyi yansıtıyor. Albümün grup üyelerinin katılımıyla gerçekleşen dinleme partisi, Grammy haftasında, ikonik Troubadour'da düzenlendi. 

Vedder: "Sahip olduğum güzel anılar sayesinde tüylerim diken diken oluyor. Bugün dahi iletişim kurmanın yeni yollarını keşif ediyoruz. Hayatımızın dilersek bir şeyleri yapmama özgürlüğüne sahip olduğumuz dönemindeyiz, ama hala anlamlı bir iş ortaya çıkarmayı önemsiyoruz. Hiç abartmadan, bu işin şimdiye dek çıkardığımız en iyi iş olduğunu düşünüyorum." 

Ament: "Ed’in de altını çizdiği üzere, bu dönemde bu iş için bir yerde kapanmak gerçekten önemli bir iş çıkartacağımızı hissettirdi.  Bunun büyük bir kısmı Andrew'un kurduğu atmosfer sayesinde oldu. Grubun tarihine, grup olarak nasıl şarkılar yazdığımız ve çalış stillerimiz ile ilgili ansiklopedik derecede bilgiliydi. Eski şarkılarımızda yer alan bazı şeyleri birebir belirttiğinde, 'Bu adam ne diyor?' diye düşünerek şaşırıyorduk. Heyecanı bulaşıcıydı. İtici bir güç oldu. Bizi doğru yolda tuttuğu için kendisine teşekkür etmek istiyorum. Grubumuz ile gurur duyuyorum. Hayranlarımıza minnettarım, ama en çok kardeşlerim saydığım, müzik yaptığımız bu insanlar için." 

Dark Matter albümünün görsel tasarımında, Alexandr Gnezdilov tarafından yapılan ışık ile boyama sanatı işleri yer alıyor. Albümün kapağı ise özel yapım bir kalidoskop kullanılarak oluşturuldu. Kapak üzerinde görünen her harf, inci etkisi yaratmak için özel tasarlanmış bir el feneri ile havada yakalanarak elle yazıldı. 

Dark Matter Şarkı Listesi
1. Scared of Fear
2. React, Respond
3. Wreckage
4. Dark Matter
5. Won’t Tell
6. Upper Hand
7. Waiting for Stevie
8. Running
9. Something Special
10. Got to Give
11. Setting Sun

Dark Matter Dünya Turu 2024
Dark Matter albümü ile birlikte grubun dünya turnesi de duyuruldu. Vancouver, British Columbia'daki Rogers Arena'da başlayan turne, dokuz ülkeyi ve 25 şehri kapsıyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template