♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

B&B Merry: Hayallerinden Vazgeçme


Aile elbette önemlidir. Ebeveynlerden biri ölünce aileye sahip çıkmak gerekir. Peki bu ne kadar sürer y da sürmelidir? Hayatını eve adamak aynı zamanda hayatı ıskalamak anlamına da gelmez mi bir zaman sonra? 2022 yapımı Noel romantiği “B&B Merry” işte bu soruların cevabını arıyor. Meraklıları için “Mutluluk Dâhil” adıyla Netflix’te yayında.

Klasik noel şablonunu kullanırken bol bol mesaj vermeyi tercih eden yaşam koçu kıvamındaki filmin senaryosunu Hayley Carr ve Guy Yosub kotarmış. Oyuncu olarak bildiğimiz Carr 13 yıl sonra adını bir künyeye yazdırmış. Hem de ilk senaryo denemesinde. Casting sorumlusu olarak bildiğimiz Yosub da 2019’da başladığı noel filmleri senaristliğinin üçüncü adımında. Yönetmen koltuğunda da yine oyuncu olarak bildiğimiz bir isim var. İrili ufaklı pek çok dizide oynadıktan sonra 2018 yılında kısa filmi “Let's Not Talk About Syria” ile yönetmenliğe dikkat çekici bir başlangıç yapan Paula Elle, devamını da televizyon filmleriyle getirmiş. 2021 ila 2023 arasına altı film sığdıracak kadar üretken. Çiftimizi de ideal bir ikili oluşturuyor. Hallmark filmlerinin sevilen isimlerinden Jen Lilley ve Jesse Hutch o kadar rahat ve uyumlular ki onlara Kate Twa, ShellyLyn Williams, Laura Yenga ve Marnie Mahannah onlara eşlik ederek kadroyu tamamlıyorlar.

Önce popüler gezi bloggerı Tracy ile tanışıyoruz. Tanınan sevilen bir isim olarak evinde sevgilisiyle mutlu. Romantik noel tatili hazırlıklarında. Bu sırada önüne çıkan fırsat sayesinde de Graham ile tanışıyoruz. Annesiyle birlikte pansiyon işleten Graham işlerin düşüşte olmasına formül olarak Tracy’i davet etmeyi düşünmüş. Gelip güzel bir tatil geçirir ve paylaşımlarıyla ilgi çeker. Elbette bu paylaşımlar sayesinde müşteriler artar. Onda biri bile gelse pansiyonun hayatta kalmasını sağlar. Ne de olsa kasabada bir otel kompleksi vardır ve bu rekabette zararlı çıkıyorlardır. Tüm bunların ortasında Tracy hayatının teklifini alır ve tesadüf bu ya ilk yazı konusu da o komplekstir. Kasabaya adım attığında Graham ile karşılaşır, kendini pansiyonda bulur ve olaylar gelişir.

“B&B Merry” klasik şablonu uygularken minik dokunuşlarıyla seyircinin dostu bir film olmayı planlamış. Künyesinde bu kadar kadın olunca hikâyesindeki ağırlığın da kadınların üzerinde olması sürpriz değil. Aile ve yuva sıcaklığının üzerinde durarak ilerliyor. Annesi ve teyzesiyle yaşayan erkeği idealize ediyor. Sonrası birlikte vakit geçirince oluşan kimya… Tesadüfler ve yanlış anlamaları da dahil edince ortaya akıp giden sıcacık bir noel filmi çıkmış. Fotoğraf çekmeye meraklı Graham’ın hayallerinin peşinden gitmek yerine annesinin yanında kalıp pansiyonla ilgilenmesini işleyerek sık sık mesaj veren filmin hayatınızı boş yere harcamayın demesi de kıvamında. Her noel filminde gördüğümüz olmazsa olmaz kasaba daveti sonrası atılan adımlarla da mutlu sonu gayet güzel getiriyor. 

Ne olursa olsun hayallerinden vazgeçme diyen “B&B Merry” vasatı aşan noel filmlerinden. Bilinen arketipler ile klişe bir işleyişe sahip olsa da noel ruhu ve sıcaklığının seyirciye geçmesini sağlıyor. 85 dakikalık süresiyle de seyircisine sıkmadan istediğini veriyor. Ne de olsa “birlikte güçlüyüz ve başaramayacağımız şey yok” düsturu her zaman iş görür.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template