♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

A Merry Christmas Wish : Beklenmedik Miras


Büyükşehrin hır gürü, gürültüsü üstünüze çöküyorken hatıralarınızda güzel kalan bir kasabadan çağrı alırsanız ne olur? Size bir mirastan bahsediliyorsa ve işin ucunda bir çiftlik varsa? 2022 yapımı noel filmi “A Merry Christmas Wish” ya da bizdeki adıyla “Mutlu Bir Noel Dileği” cevabı merak edenleri Netflix’te bekliyor.

Standart noel filmleri formüllerini yerine getiren filmin künyesi hayli ilginç. Blaine Chiappetta ve Adam Rockoff’un birlikte kotardığı senaryoyu peliküle aktaran isim Bradley Walsh olmuş. İlginçliği senarist ikilinin korku filmleriyle bilindikten sonra noel filmlerine kadar düşmeleri. Rockoff 2010 yılında yeniden çevrim “I Spit on Your Grave” ile çıkış yapmıştı. 2019’da dümeni noel filmlerine kırmış. Korkudan elini de çekmiş değil. Daha ilginç olan ise 2023 yapımı on filmin senaryosunda imzası olması. Chiappetta da benzer bir filmografiye sahip. 2015 yılında korku filmleriyle başladıktan sonra 2019’da noel filmleri sarmalarına girmiş ve halen orda. Bradley Walsh için ise durum farklı. 1994’ten bu yana setlerde olan yönetmenin özellikle hatırlanacağı bir film ya da dizisi yok ama 45 yapımda “action” demiş tecrübeli bir isim. Oyuncu kadrosuna gelince… Çiftimizi Jill Wagner ve Cameron Mathison canlandırırken Deanna Jarvis, Morgan David Jones, Taya Messier ve Van Stewart onlara eşlik eden isimler. 2003’ten bu yana pek çok dizinin kadrosunda yan olarak yer almış Wagner için yine bir düşüşten bahsetmek mümkün. 2008’in ses getiren korku/gerilimi Splinter ile çıkış yapmışsa da ancak on yıl sonra “Braven” ile hatırlatabilmişti kendisini. Artık kadrolu Hallmark oyuncusu demek mümkün. Mathison için yürüyen tecrübe demek yanlış olmaz. Tv ekranında en çok görünen isimlerden. Abc’nin soap operası “All My Children”da 1112 bölümü deviren oyuncunun diğer klasiği de 1963’ten bu yana süren “General Hospital”de 230 bölümü devirmiş olması. Hallmark kitlesi için bilinen ve sevilen bir çiftimiz var kısacası. Benzeri noel filmlerinden ayrılan yanı da bu zaten.

Başta belirttiğim miras sayesinde tanışıyoruz esas kızla. Janie, büyük amcasının vefat ettiği haberinin ardından avukatın karşısında bulur kendini. Woodland Falls’a dönmüştür ve büyüdüğü çiftlik evi kalmıştır. Amcası kararı ona bırakmıştır: Ya işlet ya da sat. Bu özel hediye ile noel tatili zamanı yaptığı planlar değişir. Sevgilisiyle çıkacağı tatil yatar. Çiftliği çekip çeviren Dylan ile tanışmamız da uzun sürmez. Her yıl yapılan noel etkinliğini son kez yapmak üzere kolları sıvamalarıyla olaylar gelişir.

“A Merry Christmas Wish”, türün standartlarını yerine getirmenin fazlasını yapan filmlerden. Daha fazla karakterle kasabayı kapsıyor ve duygusal pek çok sahne içeriyor. Çiftimiz de ideal. Aralarındaki kimya da yerinde. Yan karakterler de görevini yapıyor. Olası çifte odaklanmak yerine noel ruhunu, insan sıcaklığını yansıtmaya çalışıyor. Bunda da fazlasıyla başarılı. Sıradan bir hallmark yapımını aşarak türe aşina olmayanları bile sarıp sarmalayabiliyor. 86 dakikaya bunları sığdırabilmek iyi iş. Ne de olsa basit ve yüzeysel anlatsanız yetiyor. Chiappetta ve Rockoff böyle bir kolaycılıkla yazıp geçmek yerine işi ciddiye alarak seyircinin beklediği her şeyi sunmuş. “A Merry Christmas Wish” bu yıl bir tane noel filmi izlesem bana yeter diye düşünenler için biçilmiş kaftan.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template