♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Christmas at the Drive-In : Sinemayı Kurtar, Aşkı Bul


Yaşadığımız çağ artık çok hızlı. Durup düşünmeye, anın tadını çıkarmaya neredeyse hiç vakit yok. Yalnız ya da topluca etkinlikler için yan yana olmaya da neredeyse gerek yok artık. Kalabalık ortamda birlikte bir şeyler yapmak, etkileşimde olmak, temas etme hali kalmadı gibi. En çok hatırlanan anlar öyle anlardır oysa. Örneğin yazlık sinemada izlenen bir film gibi. Amerikalıların çok sevdiği arabalı sinemalarda neler yaşanmıştır neler. İlk aşk, ilk öpücük, ilk heyecan. Artık sayılarının azaldığı düşünülürse son kalanlara sahip çıkmalı değil mi? Çünkü bizi yaşatan anlara ev sahipliği yapıyorlar. 2022 yapımı “Christmas at the Drive-In” bunları hatırlatan bir film. “Sinemada Noel” adıyla Netflix’te yerini aldı.

2023 Noel koleksiyonuna ait filmin senaryosunu Rick Garman kotarırken yönetmen koltuğunda oturan isimse Don McBrearty olmuş. İkisi de kadrolu Hallmark işçisi desek yanlış olmaz. Filmografileri tv işi romantik komedilerle dolu. Filmin künyesi de türün bildik isimlerinden oluşuyor zaten. Danica McKellar ve Neal Bledsoe ana çiftimizi canlandırırken onlara Luke Marty, Jim Annan, Ayesha Mansur Gonsalves ve Elisa Moolecherry eşlik ediyor. Türe yabancı isimler için belirtelim; Danica McKellar tam bir Hallmark kraliçesi ve türün izleyicisinin en çok sevdiği isimlerden biri. Ailenin kızı gibi bir nevi. 2005’ten bu yana irili ufaklı pek çok dizide küçük rollerle çıkış yapmaya çalışan Bledsoe ise tanıdık sima olmaktan öteye geçememiş bir oyuncu. Üç yıldır düzenli olarak noel filmlerinin yakışıklısı oluyor. Bundan sonra da olmaya devam edecek gibi.

Doğup büyüdüğü kasabadan kopmuş Holden ile bir pazarlık aşamasında tanışmamızla başlıyor film. Babasının gururu olan arabalı sinemayı satmak için gerekli anlaşmaları yapıyor. Büyük bir satış olacağı ve kasabanın kaderini değiştireceği için belediye meclisinden görüşülmesi gerekiyor. Kısa süreceği düşünülen görüşmede söz alınca Sadie ile tanışmış oluyoruz. Her şey bir anda değişince avukatlığı bırakıp doğup büyüdüğü yere dönen Sadie arabalı sinemanın önemine değinerek tüm hatıraların satışının söz konusu olduğu vurguluyor. Meclisten çıkan karar ilginç: bir aylık deneme süresi. Sonuca göre satılıp satılmayacağına karar verilecek. Birlikte bir geçmişleri de olan ikilimiz Sadie ve Holden böylece sinemayı yaşatmak için kolları sıvıyor.

Noel coşkusunun sinema sevgisiyle birleştiği bir romantik komedi “Christmas at the Drive-In”. Bolca nostalji yaşatarak seyircisinin gönlüne girenlerden. Beklendiği gibi formüle senaryosu saat gibi işliyor. Her şey derli toplu, ak belli kara belli. Tek sorun çiftimizin yaş uyumsuzluğu. Okul arkadaşı olduklarına inanmak zor… McKellar türün önemli ismi olsa da artık güzelliğini kaybetmiş, anne rollerine geçmesi gereken bir isme dönüşmüş. Bledsoe yanında hem genç hem de fazla yakışıklı kalıyor. Elbette 85 dakikalık bir film için bunun pek de bir önemi yok. Başladığı gibi biten ve noel coşkusunu fazlasıyla yaşatan film arayan herkesi memnun edeceği kesin. Yazlık sinemaları düşünüp hey gibi güzel günler dedirtmesi de cabası. Sinemayı kurtarıp aşkı bulmayı kim istemez değil mi?

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template