♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kpk 17 Yaşında!

kpk bugün 17 yaşına bastı...


14 kasım 2006'da yayına başlarken defterde biriken yazılarımı dijitale geçirmekti amacım. Bir de dergilerde, sitelerde, kitap eklerindeki yazılarımı arşivlemekti. Öyle başladı ve bugüne geldi.

Blog yazmak zor. Tek başına düzenli yayın yapmak, istikrarlı olmak kolay görünse de zor. Masraflı iş. belli bir okur kitlesine ulaşmak için tabiri caizse yırtınmak gerekiyor. Bilinen tüm yöntemlerin tam tersini yapmayı tercih ederek sürdürüyorum yayını. Tek bir reklam almadım bugüne kadar. Kpk için özellikle sosyal medya hesabı açmadım. Aramalarda yükselmek için google ile dost olmaya çalışmadım. Seo çalışması falan da yapmadım. Kurum ve kuruluşlara yaslanmadım, kimsenin desteğini almadım. Tanıtım çalışmaları, çekilişler falan da yapmadım.

Bir yazı ekibi falan yok. Tek başımayım. Her şeyi kendim yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Koca koca ekiplerin sızlanıp buraya kadar dediğini çok gördük. Tamam deyip geri dönenler, dönmüş gibi yapanlar derken süreli yayını sürdürülebilir kılmak ekipler için bile zorken tek başına 17 yılı devirmenin takdirini size bırakıyorum.

İlgi alanlarıma dair içerik üretirken aman tıklansın, okunsun diye de düşünmeden sürdürüyorum. Haber de vermiyorum. Çoğu yazar bilmez yeni kitaplarının çıkış haberinin yayımlandığını mesela. Kimselerin haberi yok zaten. Olmasına da gerek yok.

Ekipsiz, desteksiz, reklamsız, sosyal medyasız, bağırıp çağırmadan, sessiz sedasız, tek başına zor diye sızlanmadan, ara vermeden yayında altı bin küsür postu geçti...

Keşifçisi gelip bulsun yeterli...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template