♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Psikoterapistler Serisi’nin ilk kitabı “Erich Fromm” Destek Yayınları’ndan raflarda


İnsan ruhunu anlama yolculuğuna katkıda bulunmuş dünyaca ünlü psikologlar ve psikiyatrların ilginç yaşam öyküleri ve terapi yaklaşımlarını anlatan Psikoterapistler Serisi’nin ilk kitabı Erich Fromm çıktı!

Yaratmayan İnsan Yok Etmek İster
Bilim dünyasında kabul görmek ya da akademisyenler arasında yer edinmek ve onaylanmaktansa daha çok insan tarafından anlaşılmak, daha faydalı olabilmek için yazılarını halk için yazmış bir aydın olan Erich Fromm’u daha yakından tanımak ister misiniz?

Müthiş Psikoloji ekibinin hazırladığı Erich Fromm-Yaratmayan İnsan Yok Etmek İster kitabıyla Fromm’un yaşamı ve çalışmaları üzerine bilgi edinmenin yanı sıra çağımız insanın sorunlarına ilişkin çözümlerini de öğreneceksiniz. 

Arka Kapak Yazısı:
“İNSAN BAŞKALARINA YARDIM ETMEDİĞİ SÜRECE YAPAYALNIZDIR.”
Modern dünyaya söyleyecek çok sözü olan bir sosyolog, psikanalist ve filozoftur Erich Fromm. Bir toplum eleştirmeni ve bir hümanisttir aynı zamanda. Üstelik sadece kuramcı değil eylemcidir de... İki dünya savaşına tanıklık etmiş Yahudi kökenli bir Alman olarak işkencelerle, intiharlarla, acılarla ve ölümlerle dolu bir dünyanın içinde geçmiştir hayatı.

Fromm’a göre çağımızın insanının kendine, çevresine ve sosyal yaşama yabancılaşması ve giderek yalnız kalması, kendiyle uyum içinde olmamasından, doğadan uzaklaşmasından ve kitle iletişim araçlarıyla manipüle ediliyor olmasından kaynaklanır. İki tür insan vardır ona göre: “Sahip olmak” duygusundaki yaratıcı olmayan insanlar ve “olmak” duygusuyla yaşayan yaratıcı insanlar... Fromm’a göre mutlu bir hayat, üretmekten ve sevmekten geçer ancak sevmek, sevilecek nesneyle ilgili değil, kişinin sevebilme becerisiyle, bilgisiyle, kültürüyle ve bu uğurdaki emeğiyle ilgilidir.

Fromm hayatınızın en önemli tek sorusunu yöneltiyor size bu kitapta: Sahip olduklarınızı kaybederseniz geriye sizden ne kalır?

Erich Fromm - Yaratmayan İnsan Yok Etmek İster
Eser Serisi: Psikoterapistler Serisi
Yazar Adı: Müthiş Psikoloji
Yayınevi: Destek Yayınları
Türü: Psikoloji
Sayfa Sayısı: 136
Etiket Fiyatı: 54 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template