♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dağhan Dönmez, Friedrich Nietzsche ile bizleri samimi bir yemek masasında buluşturuyor: Nietzsche ile Akşam Yemeği


Dağhan Dönmez, Friedrich Nietzsche ile bizleri samimi bir yemek masasında buluşturuyor ve günümüzün sorunlarına yanıtlar arayacağımız gerçeküstü bir yolculuğa çıkarıyor! Dağhan Dönmez’in yazdığı “Nietzsche ile Akşam Yemeği” Destek Yayınları’ndan çıktı.

Nietzsche günümüzde yaşasaydı gündelik yaşamın dertleriyle bile baş etmekte zorlanan çağımız insanına neler söylerdi? Giderek kendine, yaşama yabancılaşan modern insan Nietzsche ile aradığı anlamı bulabilir mi? Peki, Nietzsche ile bir yemekte buluşma şansınız olsa ona siz ne sorardınız? 

Dağhan Dönmez, çağımızda yeniden önem kazanan, doğru yanlış hakkında pek çok yorum yapılan Friedrich Nietzsche ile bizleri samimi bir yemek masasında buluşturuyor ve günümüzün sorunlarına yanıtlar arayacağımız gerçeküstü bir yolculuğa çıkarıyor! 

Arka Kapak Yazısı:
“Kişi, ışığını karartmayı da bilmelidir, böceklerden ve hayranlardan kurtulmak için.”

NIETZSCHE İLE AKŞAM YEMEĞİ bir davet! Felsefeye yeni başlayanlara, başlayacak olanlara, derinleşmeye ihtiyaç duyanlara sunulan bir bulmaca. Sokrates, “Felsefeyi sokağa indirmeli” diyordu. Bu kitap, felsefeyi özenle hazırlanmış bir yemek masasına indiriyor. Onlarca yıl sonra uyanan çılgın bir filozofu, kurgusal bir karakter olan Profesör ile konuşturuyor, tartıştırıyor.

Yazar Dağhan Dönmez yaşamın ve insanın köklerine nüfuz eden samimi bir sohbetin tanığı haline getirerek sizi muhayyel bir yemeğin konuğu kılıyor. Mutluluk, yalnızlık, güç istenci, oyun, haz, narsisizm, eşitlik, transhümanizm gibi kavramların yanı sıra, şarap tüketimi, yemek alışkanlıkları ve iklim meselesi de sohbetin ana başlıkları oluyor.

Aporia, felsefede konuşmacının konunun akışından saparak yolunu yitirdiğini, doğaçlama yaparak konuşmayı sürdürdüğünü ifade eden bir kavramdır. NIETZSCHE İLE AKŞAM YEMEĞİ, sohbetin kendiliğindenliğinin etkisiyle yolun kaybolduğu, kayboldukça yeni yolların belirdiği bir anlatım.

Dağhan Dönmez: 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Pek çok dergide yazıları, şiirleri, makaleleri yayımlandı. Çeşitli mecralarda, kitap eleştirmenliği ve köşe yazarlığı yaptı. Duvar Yazıları isimli şiir kitabı 2016'da iki baskı yaptı. Nietzsche ile Akşam Yemeği yazarın ikinci kitabıdır. Kültür sanat mecrası olan DDI Akademi'yi 2020 yılında, yine kültür sanat dergisi olan Lento Dergi'yi 2021 yılında kurdu. Uluslararası sempozyumlarda sinema ve felsefe alanında konuşmalar yaptı. Üç yıldan bu yana, sinema ve felsefe ilişkisi üzerine verdiği dersler halihazırda devam etmektedir.

Nietzsche ile Akşam Yemeği / Dağhan Dönmez
Yayınevi: Destek Yayınları
Türü: Felsefe
Sayfa Sayısı: 96
Etiket Fiyatı: 42 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template