♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Borges'in engin hayal gücünün ve edebî dehasının izini süren öyküler


Jorge Luis Borges’in okurunu büyülen başyapıtı “Kum Kitabı - Shakespeare'in Belleği” Can Yayınları etiketiyle raflarda. Yazılmış en güzel öykü kitaplarından biri olduğunun altını çizerek her okura önermeden geçmeyeyim ve pası bültene atayım. 

Mitolojik kahramanların, büyülü olayların, fantastik mekânların iç içe geçtiği Kum Kitabı-Shakespeare'in Belleği, Borges'in engin hayal gücünün ve edebî dehasının izini süren öyküleri bir araya getiriyor.

"Hazinemi kimseye göstermedim. Bu kitaba sahip olmanın bana verdiği mutlulukla birlikte çalınacağı korkusu ve sonsuz olup olmadığı kuşkusu sarmıştı benliğimi. Bu iki kaygı her zamanki ürkekliğimi daha da artırdı. Birkaç arkadaşım kalmıştı; onlarla görüşmemeye başladım. Kitabın tutsağı olmuştum, hemen hemen hiç sokağa çıkmıyordum. Büyüteçle kitabın yıpranmış sırtını ve kapaklarını inceledim ve hiçbir sahte yanı olmadığına iyice inandım. Küçük resimlerin birbirlerinden iki bin sayfa ile ayrıldıklarını gördüm. Hepsini hemen doldurduğum bir deftere alfabetik sırayla not ettim. Hiç yinelenmiyorlardı. Geceleri, uykuya yenik düştüğüm kısa anlarda da kitabı görüyordum düşümde."

“Cervantes'ten bu yana İspanyolcanın en önemli yazarı.” Mario Vargas Llosa
 
#arjantinedebiyatı #fantastik #kimlik #rüya #inanç #efsane #bellek
 
Kum Kitabı - Shakespeare'in Belleği / Jorge Luis Borges
Çeviri: Yıldız Ersoy Canpolat - Peral Bayaz
Yayınevi: Can Yayınları
Dizi: Modern
Tür: Öykü
Sayfa Sayısı: 160
Fiyatı: 98,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template