♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gökyüzünün tüm ışıklarıyla boyanmış bir ''Aşk Denizi''


Desen Kitap okurlarını denizleri aşan bir aşk yolculuğuna davet ediyor. Wilfrid Lupano ile Grégory Panaccione'nin ortak imzasını taşıyan ve göz alıcı çizimlerle süslü “Aşk Denizi” raflarda.

Wilfrid Lupano ile Grégory Panaccione'nin ortak imzasını taşıyan Aşk Denizi, gökyüzünün binbir rengiyle boyanan çizimleri ve denizlerin altını üstüne getiren hikâyesiyle sessiz bir aşk serenadı.

Bizleri mütevazı bir köyde, denizle iç içe yaşayan kıyı insanlarının küçük dünyasına konuk eden bu lirik anlatı, yaşlı bir balıkçı ile cefakâr eşinin türlü maceralarla devleşen aşkına tanıklık ettiriyor. 

Azim, inanç ve kararlılıkla yeri geldiğinde kaderin oyununa dahi karşı gelinebileceğini gösteren kitap; tekrar okumalara açık yapısıyla farklı deneyimlere ve keşiflere yelken açtırıyor.

Kelimelerin susup sadece çizgilerin konuştuğu bu görkemli anlatının başrolünde aşk var. Hem de öyle keyif verici, dingin bir aşk ki bu; varlığını sürdürmek için fırtına olup esmeye, okyanusu çalkalamaya bile hazır!

Gözlüklü, çelimsiz, yaşlı bir balıkçı ile yüzlerce sardalya konservesi doldurmaktan hiç erinmeyen biricik karısı bizleri ucu bucağı olmayan bir aşk denizinde yüzdürüyor; ışığın ve sessizliğin tadını çıkarmaya, dalgaların kayalara öfkeyle vuran sesiyle dans etmeye, şimdiye dek hiç işitmediğimiz en keyif verici diyalogları dinlemeye çağırıyor.

Buram buram iyot kokan sayfalarıyla okuru hemen avucunun içine almayı başaran kitap, şimdilerde nesli tükenen, bir zamanların o meşhur sessiz filmlerine âdeta saygı duruşunda bulunuyor.

Göz alıcı çizimlerin derinlikli arka planlar ve ince detaylarla bütünlendiği Aşk Denizi, nice macerapereste ve tutkulu âşığa hayaller kurduran denize içten bir övgü.

Grégory Panaccione: 1968 yılında, Paris'in güneyindeki Antony komününde dünyaya geldi. Panaccione'nin çizim tutkusu küçük yaşlarda başladı. Bu alanda kariyer yapmaya karar verdikten sonra öncelikle reklam illüstratörü olarak çalıştı. Gelecek hedeflerini hep çizgi roman dünyası üstüne şekillendirdi. Sonrasında kendini ''tesadüf eseri'' animasyon işinde buldu. Story isimli bir kurum için karakter ve arka plan tasarımcılığı yaptı. Aynı dönemde profesyonel bir story-board sanatçısı olmak için eğitim aldı. Panaccione uzun yıllar, TotallySpies, Corto Maltese, Allo la terre ici les Martins gibi farklı stildeki seriler için story-boardlar hazırladı. 2000'de Milano'ya taşındı. Yirmi yılı aşkın süredir Avrupa merkezli pek çok yapımda, yönetmen, yazar, tasarımcı, Layout sanatçısı, animatör veya illüstratör olarak üretmeye devam ediyor.

Aşk Denizi / Lupano & Panaccione
Senaryo: Wilfrid Lupano
Çizen ve Renklendiren: Grégory Panaccione
232 sayfa
Satış Fiyatı: 235,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template