♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kapağını Yapay Zekânın tasarladığı “Dâhiler Diyarı” KaplumbaA Kitap etiketiyle raflarda!


Yapay zekâ tarafından kapağı tasarlanan ve arka kapak yazısı yazılan, Eric Weiner’ın kaleme aldığı Dâhiler Diyarı, Cemre Özer Düzgün çevirisi ve KaplumbaA Kitap etiketiyle raflarda!

Kitabın çevirmeni Düzgün, “Antik Yunan’dan, Floransa’ya, Viyana’dan Kolkata’ya, oradan San Fransisco’ya kısacası dünyanın dört bir yerinde, deha turuna çıkmak istiyorsanız doğru kitaba bakıyorsunuz,” diyor.

“Yaratıcılık, tıpkı merhamet duygusu gibi ailede başlar.”

Arka Kapak yazısı:
Eric Weiner’in “Dahiler Diyarı” adlı kitabı, coğrafyanın yaratıcılığı ve yeniliği teşvik etmede oynadığı role dair düşündürücü ve eğlenceli bir keşif. Weiner, Atina, Floransa ve Silikon Vadisi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çeşitli şehirlere yaptığı seyahatlerde dehanın ortaya çıkmasına katkıda bulunan benzersiz kültürel, tarihi ve sosyal faktörleri ortaya çıkarır. Yol boyunca, tarihin en büyük düşünürlerinden bazılarının alışkanlıklarına ve zihniyetlerine ve kendi doğuştan gelen dehamızdan nasıl yararlanabileceğimize dair içgörüler sunuyor. Yaratıcılık, yenilikçilik ve coğrafya ile insan başarısının kesişim noktalarına ilgi duyan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.

(Arka kapak ChatGPT tarafından İngilizce yazılmış, Google Translate tarafından Türkçe’ye çevrilmiştir. Kaplumbaa Kitap editörleri yazım ve imlâ hatalarının farkındadır.)

Kitaptan bir bölüm:
“Bir ülkede değer gören şey, orada yetiştirilir. Atina bilgeliği onurlandırdı ve Sokrates’i kazandı. Roma gücü onurlandırdı ve bir imparatorluğa sahip oldu. Peki Floransa neyi onurlandırmıştı?

Önemli bir ipucu, parmak kadar küçük, yuvarlak bir ziynet eşyasında yatar. Bu eser, Rönesans Floransa’sından ortaya çıkan tüm eserler arasında, bir adım öne çıkar ve geri kalanını açıklamaya yardımcı olur. O olmasaydı, muh- temelen bu dâhiler de var olmayacaktı ve büyük olasılıkla Rönesans gerçekleşmeyecekti.

Yine de, önemini hiç düşünmemiş olma ihtimaliniz var. Muhtemelen onu sanat eseri olarak bile görmüyorsunuzdur. Ama o bir sanat eseridir. Saf altından yapılmış bu eserin, bir tarafında Vaftizci Yahya’nın bir gravürü, diğer tarafında bir zambak gravürü bulunmaktadır. Florin olarak adlandırılan bu şey, Floransa refahının ve zevkinin, ayrıca onun eşsiz pervasızlıkta pragmatizminin sembolüdür. Zamanında, Kahire’den Londra’ya her yerde geçerliliği olan, dünyanın ilk uluslararası para birimiydi. Diğerleri onu taklit etmeye çalışsalar da başarısız oldular. “Lanetli çiçek”38 hakkında yazan ve tefecileri, kasvetli sislerin içinde boyunlarında asılı duran para keselerine bakarak ebediyen çürüyecekleri cehennemin yedinci katına sevk eden Floransalı Dante de dahil olmak üzere, bazıları onu hor gördü.”

Eric Weiner: Gazeteci, muhabir, araştırmacı, editör ve yazar. Kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Diğer çalışmalarının yanında BBC Travel ve Washington Post gibi süreli yayınlara katkıda bulunuyor. Washington’da yaşıyor.

Dâhiler Diyarı / Eric Weiner 
Çeviren: Cemre Özer Düzgüner
Dizi/ Tür: Anlat-Araştırma
Yayım Tarihi: Mart, 2023
Sayfa Sayısı: 428
Fiyat: 80 TL (KDV’den muaftır.)

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template